Archief
Archief

"De ZZP'er 2.0: het einde van de VAR"

Zakelijk

Sint-Oedenrode - In de media is er al veel aandacht voor geweest: de positie van de ZZP'er is aan het veranderen. De Verklaring Arbeidsrelatie (hierna: VAR) is bijvoorbeeld uit de gratie geraakt en een nieuw systeem staat in de steigers. Waar voorheen een opdrachtgever gevrijwaard was van inhouding van loonbelasting bij een ingehuurde ZZP'er met VAR; per 1 mei 2016 moet hij extra opletten want de vrijwaring is allesbehalve gegarandeerd. Afgaande op de laatste berichten moeten opdrachtgevers (en hun opdrachtnemers) gaan werken met modelovereenkomsten om een dienstverband te voorkomen.

Een modelovereenkomst is eigenlijk niets anders dan een door de Belastingdienst goedgekeurd contract, speciaal ontworpen voor specifieke beroepen en sectoren. Zolang er volgens de inhoud van het contract wordt gewerkt dan zal geen loonbelasting ingehouden hoeven worden. Echter, veel bepalingen zijn heel anders dan u misschien gewend bent en stroken wellicht niet met hetgeen u wil afspreken. Hoe kunt u die problemen nu het beste aanpakken? Wat moet de opdrachtgever nu per 1 mei 2016 allemaal gaan regelen? En wat wordt er van de ZZP'er verwacht?

Om deze belangrijke vragen zo goed mogelijk te beantwoorden organiseren wij een informatiebijeenkomst op 17 maart 2016. Deze avond is bedoeld voor zowel de ZZP'er als de ondernemer die zelfstandigen inhuurt. Voor hen zijn deze wetswijzigingen minstens zo belangrijk.

In de reeds bekende modelovereenkomsten wordt er een speciale plek ingeruimd voor de verzekeringspositie van zowel ZZP'er als opdrachtgever. Zij staan niet alleen bloot aan fiscale risico's maar ook aan risico's zoals aansprakelijkheid en insolvabiliteit van opdrachtgevers. Gelukkig hebben we hiervoor Ward van den Berk als gastspreker bereid gevonden om hierover één en ander uit de doeken te doen. Als eigenaar van een assurantiekantoor is hij in staat om moeilijke stof te vertalen in begrijpelijke hapklare brokken.

De avond start om 20.00 uur en eindigt om 22.15 uur en wordt gehouden bij Zalencentrum De Beckart aan de Oude Lieshoutseweg 7, 5492 HT Sint-Oedenrode. De toegang is gratis Om een inschatting te kunnen maken van het aantal aanwezigen verzoeken wij u om u via reactie@vdven.nl aan te melden en aan te geven met hoeveel personen u aanwezig wenst te zijn. Van de Ven Accountancy organiseert deze avond.