Albert van Stiphout
Albert van Stiphout

Albert neemt al uw bouwzorgen uit handen, van idee tot oplevering

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Albert van Stiphout houdt er van om zichzelf uit te dagen. Misschien was dat wel de grootste reden dat hij 12,5 jaar geleden stopte bij bouwbedrijf Gebr. van Stiphout, waar vader Sjaak medeoprichter van was. Hij sloeg zijn vleugels uit als bouwcoördinator, een ontbrekende schakel op de bouwplaatsen die hij zelf bedacht. Inmiddels is Albert veel meer…

"Na jaren gewerkt te hebben op de bouw, koos ik er bewust voor om geen aannemer te worden", springt de Rooienaar terug in de tijd. "Iedereen kent de verhalen wel van bedrijven of particulieren; afspraken die niet nagekomen worden, kosten die hoger uitvallen of een afgesproken opleverdatum die niet wordt gehaald. Ik zag dat ook, voor de gebrekkige communicatie zorgde voor veel onvrede. Dat moet anders, dacht ik!" Hij besloot om de schakel te worden tussen de bedrijven en particulieren met bouwplannen en degenen die het uit moeten voeren. Zo werd het beroep 'bouwcoördinator' geboren. Albert: "Ik bied maatwerk op het hele werkterrein van de bouw. Ik kan in iedere fase van het proces instappen. Architectkeuze, prijsvergelijk, aannemerskeuze, bouwbegeleiding of opleveringsbegeleiding. Het belangrijkste is dat een opdrachtgever één aanspreekpunt heeft. Nog belangrijker: een onafhankelijk aanspreekpunt."
Albert begon met 0,0 opdrachten. Hij bouwde zijn bedrijf, zijn visie, eigenhandig op. De ondernemer denkt in fases van vijf jaar. Hij gaf zichzelf dan ook vijf jaar om het bedrijf op poten te krijgen. "In het begin stond ik zelf nog wel eens mee op de bouw. Dat moest ook wel natuurlijk. Op een gegeven moment werd ik echt coördinator, maar dat veranderde meer in meer in bouwkundig opzichter. Een nieuwe fase brak aan. Ik werd de ogen en oren van de opdrachtgever op de bouw zelf. Een mooi voorbeeld is de bouw van sporthal de Streepen. Dat heb ik van A tot Z als bouwkundig opzichter bij betrokken geweest."
De laatste jaren is er weer een verschuiving zichtbaar in het aanbod, in de kennis en kunde van Albert. Hij is namelijk ook in te schakelen als lid van de directievoering in combinatie met bouwkundig toezicht. Dat houdt in dat Albert ook de bouwvergaderingen voorzit en alles in controle heeft. Echt de gehele bouw in al haar facetten. "Ik zeg ook altijd tegen mijn opdrachtgevers dat ik geen geld kost, maar vooral veel geld bespaar. Zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen!"

Albert werkt nog steeds alleen. Is ook niet anders mogelijk, volgens hem. Hij werkt het liefst compleet geautomatiseerd. Er komt nog amper papier aan te pas en tijdens bouwvergadering is hij iedereen telkens een stapje voor, omdat hij alles in zijn tablet heeft opgeslagen. Met niet meer dan een I-pad in zijn tas en een (bouw)helm stapt Albert op zijn nieuwe motor om u snel en kundig van dienst te zijn.

www.gaatubouwen.nl, Heistraat 2, albert@gaatubouwen.nl, 06-52392739