Afbeelding

Springtime…..swingtime

Cultuur

Sint-Oedenrode - Nu de dagen langer worden en de zon zich wat vaker laat zien, krijgen we allemaal weer zin in de lente. "Tijd voor een vrolijk concert", aldus de leden van The Old Swing Band en de dames van Koor Aurora.

Afgelopen juni, na het festival "Amazing Colours" waar koor en band beiden te zien waren, kwam Gijs van der Wilt van cultureel centrum Mariendael, met het idee van een samenwerking. De eerste contacten werden gelegd en op zaterdag 12 maart zullen de muzikanten en zangeressen te horen zijn in een gezellig lenteconcert, met als titel Springtime…..Swingtime!
The Old Swing Band is een zestienmans swingorkest, opgericht in 1984. De muzikanten zijn afkomstig uit Sint-Oedenrode, Schijndel, Veghel en omgeving. Muzikaal leider is Marius den Ouden. Zoals de naam al aangeeft heeft dit orkest een voorkeur voor swingjazz, uit de periode 1930-1960. Een deel van het repertoire bestaat dan ook uit lekkere dansnummers. Daarnaast speelt het orkest repertoire uit de nederlandse swingtraditie (The Ramblers en de Skymasters) en eigentijds gearrangeerde Big Band nummers. Kortom….Swingtime!
Koor Aurora bestaat sinds 1995 en telt op dit moment zo'n 25 enthousiaste zangeressen. Het koor repeteert iedere woensdagavond in zalencentrum de Beurs en staat onder leiding van dirigente Erie van der Zanden-Vos. De dames worden muzikaal begeleid door hun beide "Henken". Pianist/organist Henk van Riel en gitarist Henk van Zutven. De dames hebben een uitgebreid repertoire, van gospels tot popsongs, gevoelige ballads en lekkere meezingers. Let the Sun shine, Viva la vida, Seasons of love, Good Morning Starshine…….Met andere woorden: Springtime! Koor en Band hopen u allen te mogen begroeten in Cultureel Centrum Mariëndael, op zaterdag 12 maart. Het concert begint om 20.00 uur en de entree is gratis.