Afbeelding

Expositie Harry Passier en Ine Beerens

Cultuur

Sint-Oedenrode - Het Roois Kultuur Kontakt organiseert een expositie van twee Rooise kunstenaars: Ine Beerens en Harry Passier. Beide kunstenaars zijn autodidact met ieder een eigen stijl.

Ine heeft de laatste jaren veel geëxperimenteerd met verschillende materialen. Tekenen met grafietpotlood of pastelkrijt. Sinds 2014 schildert ze met olieverf. Alle onderwerpen zijn voor haar interessant: natuur, mensen en stilleven. Het schilderen van mensen is toch wel haar passie. Het schilderen van een portret is voor haar een boeiende zoektocht naar de mens, de uitstraling, de kleuren, het leven `weerspiegeld in de ogen`. Haar voorkeur gaat uit naar fijn en gedetailleerd werken. Daarom schildert ze op paneel in vele schilder- en glacislagen. Een portret krijgt dan diepte en zachtheid in natuurlijke huidtinten.

Het werk van Harry Passier is totaal anders. Hij werkt de ene keer met pastelkrijt, of penseel, of paletmes. In 2015 is hij op de Fauvistische toer gegaan. Veel kleur en een vrijere penseelstreek. Harry maakt, als hij een onderwerp schildert, een eigen voorstelling van de dingen die hij ziet. Hij overdrijft soms met de kleur of zwakt die af. Of hij krijgt een abstracte gedachte en schildert een appel blauw. Kortom hij schept zijn eigen beeld met de werkelijkheid als voorbeeld.

De officiële opening is zondag 6 maart om 15.00 uur. De expositie loopt tot 20 april. De openingstijden van Mariendael zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 u. tot 19.00u.. Zaterdag van 9.30 tot 15.30 u.