Archief
Archief

VV Nijnsel / TVE Reclame wint nipt

Sport

Nijnsel - Op een druilerig sportpark Den Eimert ontving VV Nijnsel/TVE Reclame Woenselse Boys uit Eindhoven. Deze ploeg kende een stroeve start maar behaalde uit de laatste zes duels elf punten.

Nijnsel begon sterk en in de tweede minuut was het Ruud van der Rijt die een vrije trap op doel schoot. De keeper verwerkte de bal niet goed en Nick Dortmans was er als de kippen bij om alsnog het net te laten bollen. Niet veel later was het weer Nick Dortmans die alleen op de keeper afging. Net voor het strafschopgebied werd hij onreglementair gestopt door een verdediger van Woenselse Boys. Deze kwam er met geel genadig vanaf. De vrije trap van Ruud van der Rijt werd deze keer goed gestopt door de sluitpost. Nijnsel bleef de overheersende partij en kreeg een aantal goede mogelijkheden. Na een knappe pass omspeelde Rob Witlox de keeper maar kwam in een moeilijke hoek waardoor hij niet kon scoren. Net voor rust deed Nick Dortmans hetzelfde, maar hij besloot tot een mooie duik.
Tot ieders verbazing ging de bal op de stip en de doelman kon inrukken. Stefan Hulsen benutte de strafschop en verdubbelde daarmee de score. Na rust tapte Woenselse Boys met tien man uit een ander vaatje. Na een fout in de verdediging scoorde Woenselse Boys. Nijnsel wist zich geen raad met het veldoverwicht, maar kwam toch tot een aantal kansen. Stefan Hulsen kreeg de grootste. Na een aanval over rechts kreeg hij een vrije schietkans, maar zijn schot vloog hard over. Ook Woenselse Boys kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, maar ook zij hadden het vizier gelukkig niet op scherp staan. Net voor tijd kreeg VV Nijnsel/TVE reclame nog een dot van een mogelijkheid. Stefan Hulsen probeerde het met een stift waarbij de keuze om af te geven beter was geweest. In de laatste minuut volgde er nog een vrije trap van Woenselse Boys op een gevaarlijke positie. Maar tot opluchting van de gastheren werd deze bal gekeerd door de verdediging, waardoor de overwinning een feit was. Komende zondag volgt de zware uitwedstrijd bij Wilhelmina Boys. De ploeg uit Best staat samen met Nijnsel bovenaan in de tweede periode. In de thuiswedstrijd was Nijnsel de mindere ploeg, maar pakte het toch een punt. Hopelijk kunnen de mannen van Arno Methorst goed tegenstand bieden en met een positief resultaat huiswaarts keren.