Archief
Archief

Stichting Loopsport Meierijstad

Algemeen

Sint-Oedenrode - Donderdag 21 januari jongstleden heeft bij Schepers & v Nunen Notarissen te Veghel de ondertekening van de akte plaatsgevonden door notaris v/d Boogaert en de drie bestuursleden van Stichting Loopsport Meierijstad.

Deze stichting heeft het doel promotie en organisatie van loopsport wedstrijden in de nieuwe gemeente Meierijstad. Twee bekende lopen staan al op de kalender op 15 mei (eerste pinksterdag) zal de Vlagheideloop plaatsvinden in Eerde, en op zaterdag 27 augustus zal het startschot klinken voor de 2e Loop Naar De Pomp in het centrum van Schijndel. Beide lopen gaan over een afstand van 5 en 10 km eventueel aangevuld met een jeugdloop, met na afloop een avondvullend muziekprogramma.

Tijdens de eerste vergadering welke na de ondertekening plaatsvond is besloten dat men in contact gaat treden met SV Fortuna'67 Sint-Oedenrode - Loopgroep Wijbosch - Bernhezeloop Heeswijk - ECO Plazaloop Uden - en De Krollenloop Veghel, om een circuit op te zetten waarbij van alle wedstrijden een totaal klassement kan worden opgemaakt.

De stichting zal zich aanmelden bij de Atletiek-Unie zodat de wedstrijden welke de stichting organiseert een officieel karakter krijgen. Ondertussen zal de website worden aangepast waarop alle informatie van de stichting en wedstrijden worden vermeld.