De bewoners genoten er van
De bewoners genoten er van

Odendael voor even beautysalon

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vanuit de woongroep van Odendael klinkt het geblaas van een föhn, gecombineerd met het getik van enkele scharen. Jonge meiden leggen er secuur de hand aan bewoners van het zorgcentrum. Het zijn leerlingen van het Elde College die de opleiding Uiterlijke Verzorging volgen. Om praktijkervaring op te doen maken ze bewoners mooier.

Op dinsdagochtend en dinsdagmiddag veranderde Odendael daarom voor even in een beautysalon. Maria van Weert coördineerde het boeltje. Ze had het er maar druk mee. Maar met veel plezier, want ook zij genoot met volle teugen als ze de bewoners plezier beleefden aan hun 'transformatie'. "Deze beautydag houden we eens per jaar", trapt Maria af. "Er zijn vijf woongroepen die zich hiervoor kunnen aanmelden. Niet allemaal doen ze mee, maar zeker wel 35 personen. Dat is best veel, dus het is een hele klus." Daarom werd de dag verdeeld in twee delen. Haar- en gezichtsverzorging kwamen aan bod. Uiteraard was ook Peter van den Brand weer van de partij. De eigenaar van herenkapsalon Kapsalon Peter uit Nijnsel draagt ieder jaar belangeloos zijn steentje bij. Ellis Rijkers zette namens Bart van der Aa iedere deelnemer nog even op de foto.

De leerlingen werden begeleid door Elde-docent Anneke Hamers. "Op school doen ze vooral opdrachten bij elkaar. Dit is de eerste keer dat ze het bij andere mensen proberen. Dat is dus heel erg leerzaam. Ze zijn zeer leergierig en vinden het fijn om in zo'n ongedwongen sfeer te werken. Een ideale omgeving om dit te oefenen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding