Boskant ook thuis te sterk voor FC De Rakt

Boskant heeft ook de tweede wedstrijd tegen FC De Rakt met duidelijke cijfers weten te winnen. In de uitwedstrijd in september werd het 0-4 en ook de thuiswedstrijd afgelopen zondag leek met dezelfde uitslag te worden gewonnen. Net voor tijd ging de bal na een handsbal in de Boskant verdediging op de stip, zodat het bezoekende De Rakt op de valreep nog een tegendoelpunt scoorde. Boskant opende dus de tweede helft van de competitie met een 4-1 overwinning en dat geeft op z'n minst vertrouwen voor de wedstrijden die nog volgen.

De thuisclub startte sterk en gaf de bezoekers uit Uden nauwelijks gelegenheid om een goed lopende aanval op te bouwen. Van Boskantzijde kwamen die aanvallen er wel, maar de kansen die werden gecreëerd leverden vooralsnog geen doelpunt op. In de achttiende minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. De voorzet van Frank van der Heijden werd bij de tweede paal terug gekopt door Jim. Rens van de Wijdeven was er daarna als de kippen bij was om de bal binnen te schuiven: 1-0. In het laatste kwartier voor rust werd Boskant wat slordiger, waardoor FC De Rakt toch enkele keren gevaarlijk richting Boskant doel kon opstomen. De Rakt kreeg in de 35e minuut een goede mogelijkheid, maar gelukkig voor Boskant ging de bal hoog over. Na een overtreding op Maikel Merks vlak voor rust binnen de 16, ging de bal op de stip waarna Roy van der Linden het karwei secuur afmaakte.

Al enkele minuten na rust leverde een actie net buiten het 16-meter gebied van Merks een vrije trap op. Een ideale kans voor Rens van de Wijdeven om de 3-0 op het scorebord te zetten. In de periode daarna leken de bezoekers overlopen te worden. Boskant kwam regelmatig gevaarlijk voor het doel van FC De Rakt en kreeg een aantal goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar de scherpte in de afwerking ontbrak. Tot in de 56e minuut een voorzet van Brett Veldkamp attent door Roy tegen de touwen werd geschoten: 4-0. Enkele minuten voor tijd wisten de bezoekers uit een penalty (na een handsbal binnen de 16) zelfs de hatelijke nul van het scorebord te werken. Eindstand een verdiende 4-1 voor Boskant.