Sjef van den Berg

Goud en zilver op NK indoor voor HBV Ontspanning

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen indoorschieten heeft HBV Ontspanning met vier sporters meegedaan: Floris en Dione Mesu en Piet en Sjef van den Berg traden het afgelopen weekend aan in IJsselstein en Zoetermeer.

De jeugd schoot op zaterdag in IJsselstein. Floris en Dione schieten bij de cadetten. Floris ging met 251 punten net niet door naar de finales. Hij eindigde op de tiende plaats bij de jongens. Dione ging met 261 punten als tweede geplaatst naar de finales. Zij won de eerste twee rondes met 6 – 0 en 6 – 2. In de gouden finale kwam ze tweemaal een puntje tekort en ze verloor met 2 – 6. Dione ging met zilver naar huis. Piet schiet bij de junioren. Met 364 punten ging ook hij net niet door naar de finales en eindigde op tiende plaats. Sjef schoot zondag in Zoetermeer bij de senioren. Met 594 punten ging hij als eerste geplaatst naar de finales. De eerste drie rondes won hij met 6 – 0, 6 – 0 en 6 – 2. Ook in de finale bleef Sjef sterk schieten en met 7 – 1 won hij dan ook voor de tweede maal goud.

Vorige week maandag was de afsluiting van het Antonius toernooi bij HBV Antonius in Nijnsel. Het team van Ontspanning behaalde daar de tweede prijs. De uitslagen waren: Jan van Bergen en Mart Verhoeven 224 en Antoon Hermes 209. Bij de Rozelaer is 18 januari geschoten in de onderlinge competitie. De dagwinnaar was Jan van Erp met 214 punten. De overige scores waren: Jan Gordijn 210, Jan van Bergen 207, Antoon Vervoort 198, Leo van Breugel 185, Ron Spijker 165. Antoon Hermes 154, Joep Verbunt 57 en Mart Verhoeven 218 (bm). In Liempde is 19 januari de vierde competitiewedstrijd 25m1pijl van de NHB geschoten. De scores waren: Mart Verhoeven 220, Paul van de Mortel 166, Piet van den Berg 232, Antoon Hermes 202, Jan van Bergen 208, Jos van den Berg 211 en Simon Boersbroek 210. Het team eindigde met deze uitslagen als eerste. Vrijdagavond is de tweede wedstrijd uit de voorjaarscompetitie geschoten. Winnaar van de avond was Theo Passier met een score van 238. Verdere uitslag: Rene van Erp 233, Mart Verhoeven 221, Wil Kivits 215, Jan van Bergen 212, Jan Gordijn 193, Jan van Erp 2190, Jerica van de Mortel 163 (PR) en Antoon Vervoort (BB). De jeugd heeft vrijdagavond de vierde competitiewedstrijd indoor NHB bij L'Union Liempde geschoten. De scores waren: Dione Mesu 229 (PR), Floris Mesu 212, Tim Hulsen 184 en Ray Matuszewski 179 (PR).