Op het podium staan dat telt
Op het podium staan dat telt

Vogels: Deze Dakar komt nog tien keer voorbij

Sport

Sint-Oedenrode / Rosario - Op het podium staan bij de finish van de Dakar is altijd geweldig, ongeacht de uitslag. Uitrijden is sowieso een prestatie. Met drie finishes uit drie Dakardeelnames mag Hans Vogels tevreden zijn. Maar dat besef was er nog niet in Rosario. "Ik moet deze Dakar de komende maanden nog een keer of tien voorbij laten komen."

Hans Vogels was niet tevreden over zijn 23ste plaats, maar op het podium met een medaille om zijn nek, wilde hij er even niet meer aan denken. "Dit was de zwaarste van mijn drie Dakars. In de eerste week heb ik moeilijke momenten gehad. Daarna, toen de proeven moeilijker en  zwaarder werden, ging het steeds beter. Misschien was deze Dakar voor mij juist zwaarder, omdat de eerste etappes niet zo moeilijk waren, maar de omstandigheden wel en het parkoers mij gewoon niet lag."

In de laatste etappe werd Vogels nog mooi elfde. Dat zijn de fijnere uitslagen om mee af te sluiten. "Ik ben nu zo gaar als - zoals ze dat bij ons zeggen - een pakske boter. De komende maanden komt het allemaal nog voorbij. Het moet nog inzinken. Voorlopig ben ik blij dat ik er ben. Even genieten van het moment."