Afbeelding

Justitie eist vijftien jaar cel tegen schutter Bolle Akkers

Algemeen

's- Hertogenbosch - Het Openbaar Ministerie heeft maandag vijftien jaar cel geëist tegen een 42-jarige Rooienaar. De man wordt er van verdacht in juli vorig jaar de broer van zijn zwager te hebben doodgeschoten. Volgens de Officier van Justitie is er sprake van moord. Dat wil zeggen dat de verdachte met voorbedachte rade zijn slachtoffer doodschoot.

De schietpartij vond vorig jaar plaats op de avond van dinsdag 7 juli. Tegen acht uur klonken er toen twee salvo's met schoten op het woonwagenkamp aan de Boekweit. Al snel bleek dat een 51-jarige man uit Eindhoven dodelijk was getroffen. Als verdachte van deze dodelijk schietpartij wijst justitie de 42-jarige Rooienaar aan. Zoals nu blijkt is het Openbaar Ministerie van mening dat de Rooienaar de Eindhovenaar vermoordde en er van noodweer geen sprake zou zijn.

De verdachte daarentegen zegt dat hij en zijn gezin al langer door het slachtoffer werden bedreigd. Een oude schuld van de verdachte aan het slachtoffer zou aan de schietpartij ten grondslag liggen. Omdat de verdachte in de veronderstelling verkeerde dat het slachtoffer hem of zijn gezin iets aan wilde doen, zou hij uit zelfverdediging hebben geschoten.

Het is aan de rechter om uit beide versies van het voorval de waarheid op te maken en uitspraak te doen over de strafmaat.