foto MEC Support
foto MEC Support

Dakar 2016 aanslag op conditie Vogels

Algemeen

Sint-Oedenrode/Uyuni - Drie letter woord. Dat zegt wel genoeg. Zo voelt Hans Vogels zich nog steeds, alhoewel de uitslag van vrijdag anders deed vermoeden.

Het liefst zou Hans Vogels meteen in bed ploffen bij aankomst in het bivak in Uyuni. De hoogte in Bolivia blijft ellendig voor hem. Wat Hans er ook aan probeert te doen, niets helpt. De 542 kilometers van de special van de zesde etappe moest hij op karakter wegbijten. "Ik ben totaal futloos. Ik kan op de motor stappen, maar veel meer dan dat zit er niet in. Het was echt weer een dag-met-drie-letters."

Met de 36ste tijd deed Hans het helemaal niet slecht. De thuisblijvers die de tijden via allerlei schermen en liveblogs volgen, dachten dat het wel weer een beetje beter ging met hun favoriet. Dat Hans nog zo'n redelijke tijd reed en er wat plaatsen af kon snoepen, kwam doordat hij grofweg 80 procent van het rondje om het Uyuni zoutmeer kende en dat was een voordeel. "Daardoor wist ik een beetje wat er kwam," vertelde hij in het bivak, onderuit gezakt in een stoel. "Het was een mooie special, met links de zoutvlakte en rechts een bergwand. Sommige stukken heb ik ook best lekker gereden, maar als ik fit was geweest, had ik er veel en veel meer uit kunnen halen."