Parkzicht wordt 'De Helden van Kien' Foto: Henri van Hoorn
Parkzicht wordt 'De Helden van Kien' Foto: Henri van Hoorn

Parkzicht Kienehoef wordt 'De Helden van Kien'

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het horecapaviljoen in aanbouw in de Kienehoef, dat bij veel Rooienaren bekend is onder de naam Parkzicht Kienehoef, wordt 'De Helden van Kien'. Het restaurant met schitterend uitzicht over het park zal in april open gaan.

De droom van Jacob Kien zal hiermee in vervulling gaan. Hij droomde van een vlek op zijn eigen landgoed, een plek van vrijheid, een plek waar de bevolking na de gedane arbeid samen kwam en kon genieten van de mooie, groene omgeving van Sint-Oedenrode en haar streekproducten. In de 18e eeuw woonde Jacob, als stadhouder van de regio Peelland, in de hoofdplaats Sint-Oedenrode. Bijzondere jaren, waarin zijn droom langzaamaan vorm begon te krijgen. Bij zijn ontginningsboerderij Hoeve Arbeidslust (of Kienehoef) zag hij de harde werkers het gebied ontginnen en klaarmaken voor heerlijke streekproducten. Enthousiast, geïnspireerd en geduldig wachtte hij af. Hij wist dat zijn dromen tijd en ruimte nodig hadden. Het was nu slechts een kwestie van timing...

Via wervelingen van de wind kwam zijn droom terecht bij initiatiefnemers Rob, Hennie en Johnny die de Kienehoef nieuw leven in wilde blazen. Met 'De Helden van Kien' maken ze van de omgeving een bruisende plek waar de Rooise mensen, ondernemers en mensen van buiten het dorp zich met elkaar kunnen verbinden. De mannen willen andere mensen hun passie voor deze bijzondere plek laten ervaren. 'De Helden van Kien' is een prachtige plek in een (natuur)historisch gebied. Waar je kunt genieten van lekker eten en drinken, bij kunt kletsen met familie en vrienden en kinderen vrij buiten kunnen spelen. Een plek om iets te vieren, te brainstormen, te dromen, actief te zijn of voor die eerste heerlijke kus… Voor welke ervaring je ook komt, 'De Helden van Kien' biedt je de perfecte achtergrond.

Jacob legde jaren geleden de eerste bouwstenen voor 'De Helden van Kien'. Rob, Hennie en Johnny borduren daar graag op voort!