Afbeelding

Damiaancentrum zoekt coördinator werkgroep ouderen

Algemeen

Het Damiaancentrum is naarstig op zoek naar iemand, die de werkzaamheden van de werkgroep voor ouderen wil coördineren. Het gaat hierbij niet zozeer om de flink bezochte maandelijkse "Onderonsjes", maar vooral om de vakantieweken voor ouderen, die het Damiaancentrum een of twee keer per jaar organiseert en verzorgt.

Het Damiaancentrum is zeer actief om vooral kwetsbare ouderen een ontmoetingsplek te bieden en wat zon in hun leven te laten schijnen. Naast alle activiteiten van andere werkgroepen (keukenpraat, naaiatelier en gesprekken te pas b.v.) kunnen ouderen deelnemen aan de maandelijkse 'Onderonsjes', waarin zij gezellig samen bezig zijn rond een thema.

Bijzonder zijn de weken, die in het Dominicanenklooster in Huissen worden aangeboden. Het Damiaancentrum biedt daar ouderen een heerlijke week vol activiteiten en mogelijkheden. Ook dan staat het ontmoeten en met elkaar in gesprek raken centraal, waarbij het vooral gaat om een aantal dagen ontspanning en zorgeloos genieten. Het eten en het onderdak in Huissen is bijzonder goed en het Damiaancentrum zorgt ervoor, dat het financiële drempeltje voor niemand te hoog is. De eerste nieuwe vakantieweek staat gepland voor 25 tot 29 april.

Het regelen van de weken, het samen met de vrijwilligers opzetten van een programma en het contact met Huissen zouden onder de taak van de gezochte coördinator vallen. Heel belangrijk is ook het contact met de verenigingen en instellingen, die ons de ouderen wijzen, die voor zo'n vakantieweek in aanmerking komen, zoals Welzijn de Meijerij, ouderenbonden, Caritas. Ons netwerk wat dat betreft zou nog kunnen worden uitgebreid.

Wie ons wil helpen om deze vrijwilligersfunctie te vervullen, kan op elke dinsdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur bij het Damiaancentrum binnenstappen. Ook kan contact worden opgenomen via e-mail info@damiaancentrum.nl of telefonisch: 06 43 65 48 50.