Vogels na het uitrijden van 'Dakar 2015'
Vogels na het uitrijden van 'Dakar 2015'

Hans Vogels klaar voor Dakar 2016

Algemeen

Sint-Oedenrode - Onze dorpsgenoot Hans Vogels is momenteel weer in Zuid-Amerika. In Buenos Aires om precies te zijn. Daar begint vandaag de grootste rally ter wereld: 'Dakar 2016'. Net als in 2014 en 2015 wil de Rooienaar 'Dakar' ook dit jaar weer op zijn enduro-motor uitrijden.

Dit is alweer de derde keer dat de Rooienaar deelneemt aan deze monstertocht. In 2014 debuteerde Vogels en eindigde meteen op de 22e plaats. Die prestatie leverde hem ook de titel sportman van 2014 op tijdens het sportgala van vorig jaar. Op dat moment had hij ook 'Dakar 2015' al gereden en daarbij zijn prestatie duidelijk verbeterd. In de vorige uitgave eindigde de Rooienaar als elfde in het algemeen klassement. Bij de amateurs werd Vogels zelfs vierde. Een prestatie die hij dit jaar zeer zeker wil evenaren en als het maar even kan verbeteren.

Maar Dakar is zwaar en vergt het uiterste van de deelnemers. Op het zuidelijk halfrond is het nu zomer. De temperaturen op de Argentijnse Pampa's stijgen dan tot grote hoogte. Maar in de Andes moeten de coureurs over wegen die meer dan 4600 meter hoog zijn. Daar is het niet alleen ijskoud, maar snakt iedereen in de ijle lucht ook naar zuurstof.

Kortom de komende twee weken en ruim 8200 km vergen het uiterste van de deelnemers en dus ook van onze dorpsgenoot die zeker een gooi naar een podiumplaats zal doen. De MooiRooiKrant houdt u op de hoogte over de prestaties van Hans Vogels.