Archief
Archief

"Volle bak" bij De Ossekop voor derde editie Top2000-Quiz

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen dinsdag 29 december werd in De Ossekop voor de derde achtereenvolgende keer gestreden om die felbegeerde eerste plaats. Wie weet er het meeste af van de Top 2000?

De strijd is gestreden, de winnaars zijn bekend. Maar liefst 31 teams hadden zich van te voren ingeschreven voor de Top2000 Quiz om mee te dingen naar die eerste plaats. Om 19.30 uur meldden zich de eerste teams al om er maar zeker van te zijn dat ze een goede plaats hadden. Om 20.45 uur hadden alle 31 teams zich aangemeld en kon de strijd losbarsten, het was "volle bak".

Voor deze gelegenheid had Arno de Leijer maar liefst 3 tv schermen opgesteld in zijn muziekcafé De Ossekop. Op die manier kon iedereen alles goed te volgen. Er werden 9 ronden gespeeld met elk 10 vragen, muziekfragmenten, cryptische omschrijvingen of videoclips. Ze werden op voortreffelijke wijze in elkaar gezet door DJ/VJ Edward.

Het ging er heet aan toe, want elk team wilde natuurlijk wel met de eerste plaats naar huis. De twee dames van de Jury / telcommissie, Ans en Heidi, hadden hun handen vol om na elke ronde de antwoordbriefjes op te halen en de antwoorden na te kijken. Maar rond 24.00 uur was het dan toch eindelijk zover dat de uitslag bekend gemaakt kon worden. De spanning was om te snijden.

Er werd begonnen met nummer 31 en zo terug tot de laatste 10. Het werd steeds spannender en rustiger totdat de tweede plaats bekend gemaakt werd want dan was natuurlijk nummer één ook meteen bekend. ........"En de winnaars zijn……met 87 punten……het team…… "Professor Plop" klonk het door de luidsprekers. Dan de ontlading, blijdschap, en gejuich, want het is niet niks om deze moeilijke quiz te winnen, je moet van goeie muzikale huize komen, en dat kwamen ze. De waardebon die Arno en Cis beschikbaar hadden gesteld voor de winnaar was dan ook heel terecht verdiend. Op een gedeelde tweede plaats, ook niet onverdienstelijk, de teams "Ace of Space" en " Brigit " beiden met 83 punten. En op een gedeelde vierde plaats eindigden met 77 punten team "Van Ouds" en team "Schoo en Zo".

Tijdens de after party werd er nog volop nagekaart en na gebuurt. Al met al was het een mooie, drukke, maar vooral gezellige avond, goed georganiseerd, goeie vragen, goeie teams en een gastvrije locatie. Zowel de organisatie als ook alle teams vertrokken na afloop met een heel tevreden en voldaan gevoel huiswaarts.