Afbeelding

Wijziging ouderentoeslag

Zakelijk

Eerder heb ik in deze column al geschreven over het vervallen van de ouderentoeslag in box III per 1 januari 2016. Indien uw vermogen op 1 januari 2016 hoger is dan € 21.330 voor een alleenstaande en € 42.660 voor een echtpaar dan zou het kunnen zijn dat u vanaf 2016 belasting moet gaan betalen. In 2017 hoeft u daarvan pas aangifte te doen dus dat duurt nog even.

Het vervallen van de ouderentoeslag in box III heeft gevolgen voor uw verzamelinkomen per 1 januari 2016. Dit houdt in dat uw toeslag lager wordt indien u zorg- of huurtoeslag ontvangt en meer vermogen heeft dan hiervoor beschreven. Dit gaat u in 2016 al merken. Omdat u geen bericht meer op papier ontvangt van de toeslagen is het belangrijk dat u hiervoor zelf actie onderneemt om het verzamelinkomen 2016 tijdig aan te passen. Dit doet de belastingdienst namelijk niet automatisch! Hiermee voorkomt u dat u achteraf toeslag terug moet gaan betalen.

Loop op donderdag tussen 17.00 en 18.00 gerust even binnen. Dan is er een gratis inloopspreekuur voor fiscale vragen. Wij helpen u graag! In verband met oudejaarsdag is er deze week geen spreekuur. Donderdag 7 januari bent u weer van harte welkom!

Lucy Bax-Koenders RB, belastingadviseur bij Bekkers Accountants
www.bekkersaccountants.nl