Afbeelding

Wisseling van de wacht bij Dorpsraad Olland

Algemeen

De Dorpsraad Olland is onlangs van voorzitter gewisseld. Wiel Sporken droeg het stokje op 17 november officieel over aan Ad van der Heijden.

Zo'n vijftien jaar geleden nam Sporken datzelfde stokje over van Francoise van Kessel, de tweede voorzitter van de Stichting Dorpsraad Olland, die in 1993 was opgericht. "En vijftien jaar is meer dan lang genoeg" motiveert hij zijn stap, al kijkt hij met tevredenheid terug wat in al die jaren bereikt is. "Maar ieder bestuur moet zorgen voor tijdige 'verjonging', zodat we niet vastroesten en nieuwe wegen ingeslagen worden".
Van der Heijden: "Ik heb niet zien aankomen dat ik de logische nieuwe voorzitter zou zijn. Na zijn vakantie is Wiel verschillende keren bij mij geweest. Het moet natuurlijk passen. Ik heb zelf altijd leiding gegeven, zowel op mijn werk als in het verenigingsleven. Wat dat betreft zit het wel goed. En ik heb dus ja gezegd."

Andere aanpak
Kan Olland van de nieuwe voorzitter een andere aanpak verwachten dan van de vorige?
Beiden knikken bevestigend. Van der Heijden: "Onze karakters verschillen in ieder geval behoorlijk. Wiel is bedachtzaam, neemt de tijd. Ik zelf ben directer, ongeduldiger ook, ik wil scoren. Dat is mijn kracht, maar tegelijk mijn valkuil." Sporken: "Wel zijn we allebei erg betrokken bij Olland, dat inmiddels zo'n 1150 zielen telt. Natuurlijk is ook hier niet iedereen hetzelfde, maar wij staan open voor iedereen. Het is de kunst om in zo'n dorpsgemeenschap iedereen bij elkaar te houden, ook al zijn de belangen soms tegengesteld."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant