Archief
Archief

Dewy en Ryan Lo-A-Njoe winnen beiden

Sport

Sint-Oedenrode - Zondag 20 december stond het meetmoment voor dames en heren -18 jaar op het programma in Haarlemmermeer. Voor Dewy en Ryan stond deze zondag al langer op de kalender. Als je namelijk door wilt groeien moet je jezelf in de kijker spelen bij de Judo Bond Nederland. Ryan wist laatst in Den Haag al te winnen en Dewy werd daar zeer verdienstelijk vijfde en dat zij pas per 1 januari over stapt naar de -18.

Dewy had een vrij loting in de eerste ronde en wist haar eerste partij te winnen met een omstrengeling. Daarna scoort Yuko met daarna nog een Ippon. Dan staat ze al in de finale en ook hier scoort ze eerst met een worp om het daarna af te ronden met een houdgreep. En dus stond ze weer op de hoogste trede van het podium.

Ryan had wel wat meer tegenstanders, maar om kampioen te worden moet je wel gewoon alles winnen. Ryan Had er zondag weer zin in. Hij moest voordat hij als kampioen gehuldigd kon worden zes partijen zien te winnen. Hij bouwde zijn partijen zeer goed op en had vanaf het begin tot het einde controle over zijn tegenstander. Ook zondag scoorde hij weer op verschillende manieren en dat is voor zijn tegenstanders zeer lastig. Je denkt je tegenstander te kennen en dan komt deze plotseling weer met een andere techniek. Dit effect van de totale verrassing moet toch wel enigszins ontmoedigend werken voor zijn tegenstanders. Maar Ryan let op! Dit jaar is het NK voor jou zeer belangrijk. Dus houdt nog wat trucs achter de hand.