Archief
Archief

KV Rooi is een maatje te groot voor Klick

Sint-Oedenrode - KV Rooi had vandaag één belangrijke opdracht om uit te voeren en dat was winnen! Wanneer Rooi twee punten in de wacht zou slepen zouden ze positie 2 veroveren in Hoofdklasse A. Dit was de doelstelling die coach John Nooijen aan het begin van de zaalcompetitie had gesteld.

De dames waren gebrand om te winnen, ondanks de wisseling van speelsters door diverse blessures. Het eerste fluitsignaal klonk en de dames van KV Rooi kwamen sterk uit de startblokken. Aanvallend werd hoog tempo gespeeld en werden de beste schutters voorin gezet. Binnen acht minuten stond Rooi met 0-2 voor. KLICK liet het daar niet bij zitten en begonnen meer en meer te schieten, Rooi zakte verdedigend te ver in waardoor KLICK zich terug wist te knokken tot een stand van 4-4. Coach John Nooijen greep in en zette de dames in de verdediging tactisch neer waardoor KLICK niet meer aan scoren toe kwam.

Aanvallend was Rooi scherp in de afronding, ze maakte kans naar kans. De ruststand was 4-8 in het voordeel van Rooi. Echter wist Rooi dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. De tweede helft kwam eraan, de kunst was om het huidige niveau vast te houden en niet te verslaapen. Rooi deed er een schepje bovenop. Ze speelde met een hoog baltempo, waren fel in duels en scherp in de afronding. Na 47 minuten maakte Rooi het 15de afstandsschot , de stand 7-15. Rooi zat in een positieve flow en hield dit vast tot het eindsignaal klonk. Het jaar 2015 heeft Rooi afgesloten met een overwinning van 9-18. Op positie 2 in het huidige klassement gaat Rooi het nieuwe jaar in. Zondag 10 januari speelt Rooi om 12.30 in Sporthal de Streepen tegen de concurrent de Stormvogels.