Archief
Archief

Odisco verliest nipt van koploper

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag kwam Flash uit Den Dungen op bezoek. Flash staat bovenaan en heeft nog geen punt verloren. Odisco zou dus alles moeten geven om vandaag punten te pakken. Odisco begon verdedigend sterk aan de wedstrijd en zette Flash goed onder druk.

Aanvallend werden de nodige kansjes gecreëerd, maar niet afgemaakt. Na de vakwissel bij 1-1 (doelpunt van Michelle van Heereveld), had het aanvalsvak veel moeite met kansen creëren. Ook de bal in het bezit houden lukte niet. Hierdoor kon Flash na 26 minuten toch uitlopen naar 1-4. Maar via doelpunten van Meike Leenderts en Marlon van Heeswijk kon Odisco toch gaan rusten met een 3-5 achterstand. In de rust kregen de dames te horen dat ze de bal langer in het bezit moesten houden en zo proberen toch de kans te creëren. Ook zou er net een stapje meer voor elkaar gedaan moeten worden, dan kon Odisco vandaag stunten.

Meteen na rust was het Flash dat snel scoorde en wegliep naar 3-7. Maar via Marieke van Heeswijk en Meike Leenderts werd het 5-7. Nu speelde Odisco scherper en werkte voor elke bal. Verdedigend stond Odisco als een huis en gaf geen kans meer weg. Zo kon Odisco 4 minuten voor tijd op 8-9 komen via Lisa Wouters, Meike Leenderts en Marlon van Heeswijk. De laatste minuten bleven spannend en er werd hard gewerkt, maar Flash scoorde nog op het juiste moment 8-10. 1 minuut voor tijd maakte Marieke van Heeswijk 9-10 maar verder kwam Odisco niet.

Odisco speelde een sterke tweede helft en liet zien goed te kunnen korfballen. Helaas kon het de eerste helft te weinig scoren en verloor daardoor de wedstrijd. Odisco speelt 10 januari uit in Heeswijk om 10.00 uur tegen hekkensluiter Korloo.