V.l.n.r. Jan Hagelaars, Maarten van Hoof en Bert van de Plas
V.l.n.r. Jan Hagelaars, Maarten van Hoof en Bert van de Plas

Ollandse Biljartkampioenschappen 2015

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen vrijdag werden zowel de finale van de klassenkampioenschappen als het algemene kampioenschap gespeeld in de Dorpsherberg. Net als in 2014 waren de wedstrijden spannend tot de laatste partij.

In de A klasse speelde Jan Hagelaars (41 caramboles) tegen Johnny van Oorschot (51 caramboles). Ondanks het goede spel van Johnny, kwam Jan door toedoen van zijn hoge series (7, 6 en 5 ) na 16 beurten als winnaar uit de strijd. In de B klasse kwam Bert v.d. Plas uit tegen Jos van Bakel. Bij Jos liep het moeizaam terwijl Bert ook matig van start ging. In de tweede fase van de wedstrijd maakten beiden de meeste caramboles en kwam Bert na 27 beurten als winnaar uit de strijd. De partij C-klasse tussen Maarten van Hoof en Giel Mutsaarts werd overtuigend gewonnen door Maarten.

Na de klassenkampioenschappen mochten Jan Hagelaars , Bert v.d. Plas en Maarten van Hoof zich opmaken voor het algemene kampioenschap. Het werd een spannende ontknoping onder het oog van het enthousiast publiek. De eerste partij werd gespeeld tussen Jan Hagelaars en Maarten van Hoof. Het werd een wisselende partij die Maarten in zijn voordeel afsloot in 20 beurten. Jan 7 punten – Maarten 10 punten. De tweede partij tussen Jan Hagelaars en Bert v.d. Plas werd door Jan gewonnen in de maximaal toegestane 20 beurten. Jan 9 punten – Bert 5 punten. De laatste partij tussen Bert v.d. Plas en Maarten van Hoof moest de beslissing brengen echter met de wetenschap dat Maarten in zijn eerste partij al 10 wedstrijdpunten had gehaald. Beiden speelden een wisselende partij. Echter Bert won de partij in 17 beurten. Maarten moest alle zeilen bijzetten om zijn benodigde caramboles te maken. Bert 10 punten – Maarten 8 punten. Daarmee werd Maarten de terechte kampioen van de 26ste editie van de Ollandse biljartkampioenschappen. De avond werd zoals gebruikelijk in Olland, sfeervol afgesloten. De wedstrijdleiding kan terugzien op een geslaagd toernooi en dankt alle 58 deelnemers voor hun sportieve inzet.

Uitslag klassenkampioenschap A klasse: 1. Jan Hagelaars. 2. Johnny van Oorschot. B klasse 1. Bert v.d. Plas. 2. Jos van Bakel. C Klasse 1. Maarten van Hoof. 2. Giel Mutsaarts.
Uitslag algemeen kampioenschap: 1. Maarten van Hoof 18 punten. 2. Jan Hagelaars 16 punten. 3. Bert v.d. Plas 15 punten.