Archief
Archief

KV Rooi wint van Bladella

Voor KV Rooi stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Bladella op het programma.

Vooraf aan de wedstrijd werd besproken dat KV Rooi vanaf het begin zijn mannetje moest staan tegen deze ploeg. Wanneer dat niet zou gebeuren, zou er de hele wedstrijd achter de feiten aan gelopen gaan worden. Met die drive begon KV Rooi de wedstrijd door middel van een mooi schot en een strafworp van het aanvalsvak, 2-0. Daarna ging het wat moeizamer, want Bladella wist langszij te komen door een afstandsschot en een korte kans, 2-2. De gehele eerste helft toonde het spel dit beeld. Wanneer KV Rooi door mooi aanvalsspel wist te scoren, kwam Bladella weer langszij. Dit resulteerde in een ruststand van 4-4, dat was ook terecht gezien de kansen aan beide kanten.

Na rust wist KV Rooi dat er een verschil gemaakt moest worden en dus was het weer KV Rooi die door middel van een mooi afstandschot de 5-4 maakte. De eerste 10 minuten na rust toonde weer hetzelfde beeld als voor de rust, daardoor stond al snel 6-6 op het bord. Vanaf dat moment zette KV Rooi een tandje bij en wist met meer overgave de duels in te gaan. Beide vakken wisten te scoren door de kansen die ze kregen te benutten met prachtige afstandschoten. Hierdoor stond KV Rooi ineens met 10-6 voor met nog twaalf minuten speeltijd op de klok.

Het vertrouwen straalde nu van de ploeg af en de verdediging hield het dicht, daardoor wist Bladella niet meer te scoren. In de 27e minuut kwam Bladella nog één keer tot scoren, zodat de eindstand op 10-7 kwam. Er zijn weer 2 punten in Rooi gebleven en dat biedt steeds meer vertrouwen voor de wedstrijden die nog komen gaan in de zaalcompetitie. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Klick '15 op het programma.