Juffrouw Sanne (l) en juffrouw Marjo werden uitgezwaaid.
Juffrouw Sanne (l) en juffrouw Marjo werden uitgezwaaid.

Oorverdovend afscheid juffrouw Sanne en juffrouw Marjo

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen donderdag 10 december namen de kinderen van de Odaschool afscheid van juffrouw Sanne en juffrouw Marjo. Beide gaan naar een andere school. Juffrouw Sanne wordt directeur op de Sprongh in Olland en juffrouw Marjo op basisschool Eerschot.

's Morgens werden zij onthaald op de speelplaats, waarna ze eerst door een haag van kinderen werden gestuurd. Na een kort woordje kregen ze namens alle kinderen een poster aangeboden met daarop van elke groep een afscheidsfoto. Daarna kreeg elke groep een workshop slagwerk van BEAT IT. Zij verzorgen slagwerkopleidingen. Elke groep was naar school gekomen in een bepaalde kleur kleren en elke groep had ook andere instrumenten.
De groepen 1 en 2 hadden een muziekverhaal met instrumenten en een sambapercussie op Safari. De groepen 3 speelden met ritmestokjes en sambaeitjes en groep 4 had een kazoo (een soort fluitje). Groep. 4/5 hadden een workshop met emmers en stokken terwijl 6/7 een workshop Sambapercussie kregen. Groep 8 maakte muziek met Boomwhackers, gekleurde kunststof buizen waarbij elke kleur een eigen toon geeft. Tussen de workshops door kwamen juffrouw Sanne en juffrouw Marjo in elke groep persoonlijk afscheid nemen met voor elk kind een traktatie.
De middag begon met een voorstelling in de gymzaal waarbij ook alle ouders welkom waren. De verschillende workshops werden samen één grote voorstelling met een daverend einde. De twee juffen vertrokken echt niet met stille trom. Na de voorstelling was er voor ouders en enkele genodigden gelegenheid om in de aula afscheid te nemen van juffrouw Sanne en juffrouw Marjo.