VV Nijnsel
VV Nijnsel

Nijnsel grote verrassing derde klasse

In april 2015 werd Nijnsel in een thriller tegen een hevig tegenstribbelend Boskant kampioen en promoveerde in de eerste keer in 67 jaar naar de derde klasse. Twee keer kampioen in twee jaar. Er volgde een verrassende indeling tegen teams uit de Kempen, Eindhoven, Oisterwijk, Hlivarenbeek en Oirschot.

Halverwege de competitie mag je concluderen dat Nijnsel dè verrassing is in deze klasse! Het team neemt een gedeelde derde plek in en dat had in augustus niemand durven dromen. Afgelopen zondag werd de laatste competitiewedstrijd gespeeld van de eerste seizoenshelft, thuis tegen EMK uit Nuenen, een directe concurrent voor de subtop die eveneens afgelopen seizoen kampioen werd.
Na de aftrap meteen een solide kans van Nick Dortmans die echter niet in een doelpunt werd omgezet. In de 18e minuut beging de verdediging van de gasten een overtreding in de zestien en dat leverde een strafschop op voor de gastheren. Stefan Hulsen schoot koelbloedig in: 1-0.
De gasten schuwden de aanval niet en troffen in de 33e minuut de paal naast keeper Glenn van Zutphen. Mari Vervoort presenteerde in de rust een alom gewaardeerde lekkere pot thee uit de koele bergen van Noord-Kashmir.
Een kwartier na rust een mooie pass op Stefan Hulsen, hij zag een gaatje en dan weet je het: Stefan scoort zijn typische Stefan Hulsen-goal, 2-0, inmiddels liespijnvrij. Vijf minuten later een 'vasthoudmoment' in de Nijnselse zestien en de consequent fluitende arbiter uit Vught kon en wilde niet anders dan de bal op de stip leggen. Sluitpost Glenn van Zutphen ranselde in eerste instantie de bal nog uit zijn doel maar de Nuenenaar reageerde alert, dit in tegenstelling tot de Nijnselse verdedigers: 2-1.
Twee minuten later een slippertje in de verdediging van de gasten en Johan van der Pas pakte maar al te graag dit cadeautje uit: 3-1. EMK drong nog wel aan maar met niet veel overtuiging meer. Het veldspel was best verzorgd, de aanvallende bedoelingen verdienden enige lof maar Nijnsel kreeg het niet meer benauwd. In de 82e minuut maakte Nick Dortmans aan alle onzekerheid een einde door een prachtige tegendraadse kopbal te verzilveren.
Nijnsel 1 gaat als trotse subtopper de winterstop in, het speelt fris en fruitig. Coach Arno Methorst heeft een solide en geoliede ploeg gecreëerd met een bewonderenswaardige veerkracht en zelfvertrouwen. De ploeg staat als een huis en wie weet wat er na de winterstop nog allemaal kan en mogelijk gaat gebeuren…….!