Eindelijk een overwinning voor Ollandia
Eindelijk een overwinning voor Ollandia

Ollandia pakt belangrijke punten

Sport

Olland - De laatste thuiswedstrijd in 2015 voor Ollandia was voor beide verenigingen een belangrijke. Na een slechte start van de competitie van Ollandia en het steeds weer uitblijven van de punten mocht je deze wedstrijd tegen WEC wel als een sleutelwedstrijd zien voor het vervolg van de competitie. Voor WEC was de wedstrijd belangrijk omdat men bij winst ruim afstand zou nemen van de bevreesde degradatieplaatsen.

De bedoelingen van WEC waren al snel duidelijk. Een aanvallende instelling zette direct druk op de Ollandse verdediging. Toch was het Ollandia die de eerste echte kans kreeg. Uit een corner van rechts was het Gerben Voets die de bal hard op de slof nam en een pegel losliet. Goed keeperswerk wist een achterstand te voorkomen.
De wedstrijd ging op en neer en van echte kansen was aan beide kanten geen sprake. Toen iedereen er aan dacht de warme kantine op te gaan zoeken met de bekende brilstand was het Pieter van de Sangen die daar anders over dacht. Middels een splijtende pass door het midden was het Pieter die de bal goed aannam en met een lage schuiver de goed keepende Tom Wouters het nakijken gaf.

De tweede helft was er een met meer spanning en een meer open strijd Zo was het in de 55e minuut dat er een bont gevecht plaatsvond net voor of zelfs op de doellijn van Ollandia. Met goed keeperswerk en wat geluk werd de bal uiteindelijk weggewerkt. Minder geluk, maar zeer goed keeperswerk, kwam er aan te pas, toen Tom Wouters een penalty stopte in de 59e minuut.

Dit was ook de kanteling in de wedstrijd. De zwart-witters gingen er in geloven en speelden meer vooruit. Dat resulteerde al snel in een aantal kansen voor Ollandia. De gelijkmaker viel van de voet van Paul van Driel. De angst sloeg de spelers van WEC in de benen. Deze onzekerheid bracht jammer genoeg dat er aan de zijde van WEC gele kaarten en zelfs in de 89e minuut een rode kaart getoond moest worden. Ollandia ging in de laatste minuten alles op alles zetten om de zo belangrijke drie punten in Olland te houden. Was het eerst nog een open kans voor de goal, die door de goed spelende jeugdspeler Gerben Dankers niet over de lijn gewerkt kon worden. Daarna liet Stefan Erven in de 90e minuut wel een zuiver aangespeelde bal van Rob van der Heijden in het net verdwijnen. De feestvreugde was groot maar werd in de 93e minuut danig verstoord door een ernstige blessure van Jan Wouters waarvoor de ambulance moest komen. De sportieve opstelling van de technische staf van WEC liet hierna de wedstrijd door scheidsrechter Kerkhof affluiten en accepteerde hiermee dat de laatste minuut niet meer werd uitgespeeld. Ollandia hoopt dat de blessure van Jan mee zal vallen en de overwinning een mooie aanzet zal zijn voor de komende wedstrijd wanneer Ollandia bij FC De Rakt op bezoek gaat.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding