Boskant verloor jammerlijk

Boskant verliest van effectief Estria

Boskant - Het is vv Boskant niet gelukt om de goede lijn van de laatste weken door te zetten. Met name in de 1e helft was het spel van de thuisclub minder dan dat van de bezoekers. Boskant gebruikte (te) vaak de lange pass, maar een goed vervolg daarop kwam er dikwijls niet.

Estria maakte meer gebruik van combinatievoetbal en wist het de thuisclub op die manier toch wel lastig te maken. De eerste kans was voor Boskant. Na een goede aanval over rechts kon Roy van der Linden zijn hoofd echter net niet voldoende tegen de voorzet van Jim van der Zanden krijgen. In de 19e minuut was Estria via een corner dicht bij een openingstreffer maar de scherp voorgegeven bal werd door iedereen gemist. Twee minute later reageerde Boskant keeper Tom van der Heijden attent toen een voorzet van Estria speler Milan Derksen "per ongeluk" onder de lat leek te vallen. In de 34e minuut viel de 0-1. Een snoeihard schot van Jaimy van Eck kon door Tom uit het doel worden geranseld, maar de rebound kon simpel door Jeroen Peters worden binnengekopt. Na een foutieve terugspeelbal, net voor de theepauze leek Estria haar voorsprong te verdubbelen, maar de kopbal van de geheel vrijstaande Ruud van Dongen kon door Tom eenvoudig worden verwerkt.

In de tweede helft zette Boskant Estria flink onder druk en was het wachten op de gelijkmaker. Die leek er in de 46e minuut al te komen, maar de inzet van Geert van Gils, na een scrimmage voor het Estria doel, kon door een van de verdedigers van de doellijn worden gehaald. In de 63e minuut was invaller Maikel Merks dicht bij de gelijkmaker, maar z'n schot kon nog net op tijd door de Estria verdediging worden geblokkeerd. Twee minuten later was er nog een goede mogelijkheid voor Jim maar door attent reageren van doelman Lars Paters ging ook deze kans verloren. De bezoekers gingen beter om met de kansen. Toen doelman Tom van der Heijden in de 69e minuut een hoge bal, mede door het effect van de wind, verkeerd inschatte, was Jeroen Peters er als de kippen bij om de 0-2 binnen te schuiven. Ondanks die tegenvaller ging Boskant met veel energie op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 76e minuut kwam die er ook via Maikel die, nadat hij de bal op een van de verdedigers had veroverd, knap de 1-2 binnenschoot. De vreugde aan Boskant zijde duurde echter slechts 4 minuten. Toen was het alweer 1-3 omdat Jordy Hurkens, na een snelle uitval over links, de bal snoeihard tegen de touwen schoot. Ook na die tegenvaller liet Boskant de moed niet zakken, maar meer dan de aansluitingstreffer van Glenn van der Heijden, in de 90e minuut, leverde dat niet op.

Door het verlies van Boskant staat Boskant nog steeds op plaats 4 in de rangschikking, maar de achterstand op de twee koplopers, Berghem Sport en FC Schadewijk is opgelopen tot 6 punten. Volgende week speelt Boskant haar laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen SES uit Langenboom. Boskant 2 leverde een uitstekende prestatie door de uitwedstrijd tegen Mariahout 2 met 0-1 te winnen. Het betekent al weer de 4e opeenvolgende overwinning van het team!