Archief
Archief

KV Rooi wint van Odio

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Odio uit Millingen aan de Rijn op het programma. De meiden moesten al vroeg uit de veren, want om 10.25u was de aanvang van de wedstrijd in het Gelderse plaatsje.

Dat het vroeg was bleek ook aan het begin van de wedstrijd. KV Rooi opende de score door een kort kansje te benutten, maar nog in dezelfde minuut wist Odio langszij te komen. De gehele eerste helft toonde hetzelfde beeld als hiervoor genoemd. Om en om wisten de ploegen te scoren, maar beide ploegen verzuimden door te trekken. KV Rooi had met name moeite met het spel van Odio. Welke iedere bal onder de korf wist te onderscheppen na een schot van de Rooise meiden. In de eerste helft lieten de meiden zich nog te vaak verleiden tot een schot, terwijl de opdracht was om te zoeken naar de juiste kans, door te zorgen voor een vang vanuit de ruimte. Er werd gerust met 5-6 in het voordeel voor KV Rooi.

In de rust was het voor de meiden duidelijk dat er gescoord moest worden en dat de twee punten belangrijk zijn. De balduels moesten vele malen feller en agressiever. Binnen vijf minuten na de rust wisten de meiden voor het eerst op een voorsprong te komen van twee punten (7-9) door een paar mooie afstandsschoten. Vanaf dat moment hadden de meiden de voorsprong niet meer weggegeven en kregen ze steeds meer controle over de wedstrijd. Na 25 minuten spelen stond er zelfs 10-14 op het scorebord. De laatste paar minuten zette Odio nog even aan en wist nog een paar afstandsschoten te benutten, waardoor de eindstand kwam te staan op 13-14. Het was een lastige wedstrijd, maar gelukkig zijn de twee punten op de vroege zondagochtend mee naar Rooi gegaan.

Aanstaande zondag staat de thuiswedstrijd tegen Bladella op het programma om 15.00u in Sporthal de Streepen.