Korfbal
Korfbal

Odisco verliest door missen van veel kansen

Olland - Odisco speelde afgelopen zondag tegen NDZW uit Vlijmen. NDZW is een onbekende tegenstander voor Odisco en degradant uit de overgangsklasse. Odisco wist dus dat het aan de bak moest.

Odisco begon goed aan de wedstrijd en zette via Meike Leenderts snel de 1-0 op het scorebord. Hierna speelde Odisco fel en scherp en liep het via Marlon van Heeswijk en Lisa Wouters uit naar 3-1. Helaas begon hierna het missen van de kansen. NDZW kon hierdoor snel langszij en er zelfs overheen gaan 3-4. Odisco kreeg de betere kansen maar wist deze niet te benutten. Hierdoor stond 1 minuut voor rust 4-5 op het scorebord, Marlon van Heeswijk maakte het doelpunt. Via Myrthe van Heereveld kon Odisco nog net met 5-5 gaan rusten.

In de rust werd de dames verteld vertrouwen te houden en de kansen te gaan maken dan zou het resultaat wel komen. Odisco kwam zeer slap de kleedkamers uit en dat resulteerde in 3 doelpunten tegen in 3 minuten 5-8. Via Myrthe van Heereveld werd het snel 6-8. Odisco bleef veel missen en konden niet dichterbij komen. NDZW was nu feller er kon zelfs weglopen naar 6-12. Hierna verdedigde Odisco wat beter, maar NDZW speelde de wedstrijd beheerst uit en liet het verschil niet kleiner worden. Dit resulteerde in een eindstand van 9-15. Doelpunten van 2x Lisa Wouters en 1x Meike Leenderts.

Odisco miste vandaag te veel open kansen en hierdoor zakte de ploeg weg in felheid en concentratie. Hierdoor gaf Odisco de wedstrijd 10 minuten in de 2e helft uit handen en stond het na 60 minuten met lege handen. Volgende week speelt Odisco om 10.00 uur uit in Bergeijk tegen Eyckelkorf.