Boxing the Times: een continue stroom van beelden op een gevoelsreis.
Boxing the Times: een continue stroom van beelden op een gevoelsreis.

Met een stroom van beelden op gevoelsreis

Cultuur

Sint-Oedenrode - Tot afgelopen september kenden de dertien mensen elkaar nauwelijks. Maar sindsdien repeteerden ze, ondanks dat ze uit heel Brabant komen, al tien keer in Mariëndael. Twee weken geleden doopte de groep zich zelf als 'Theatergroep Onderstroom'. De opdracht is om komende zomer in de Brabantse openluchttheaters hun voorstelling 'Boxing the Time' op te voeren. Wie en wat gaat er schuil achter deze groep?

"In opdracht van de Stichting Brabantse Openluchttheaters hebben wij mensen gezocht om mee te werken aan een vernieuwende en verrassende theatervoorstelling. Die voorstelling staat komende zomer op de programma's. De première is al gepland, die is 5 juni in het openlucht theater in Mariahout. Een week later, 12 juni, staat Mariëndael op het programma", vertellen Nanneke Piek en Teun Jonas. Het tweetal begeleidt de elf zangers en dansers die 'Boxing the Time' op voeren.

Het theaterstuk 'Boxing the Time' is nog steeds in ontwikkeling. Dat ondanks dat de groep al tien weken repeteert. Nanneke Piek legt dat uit: "Teun en ik hebben een stip op de horizon gezet. Samen met de zangers en dansers werken we naar die stip toe. Iedereen kan daarbij dingen inbrengen. Daardoor heeft het stuk soms verrassende wendingen, maar het brengt ook risico's met zich mee. Omdat er zoveel eigen inbreng van de spelers is, wordt het heel lastig als er iemand niet bij is. Dat legt extra druk op de uitvoerenden omdat ze eigenlijk niet gemist kunnen worden".

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant