Korfbal
Korfbal

KV Nijnsel 1 levert flinke strijd en wint

Nijnsel - Na de eerste wedstrijd van de binnencompetitie te hebben verloren stond voor KV Nijnsel 1 na een week rust de tweede wedstrijd op het programma tegen Neca. Neca draait bovenin mee en is een geduchte tegenstander voor Nijnsel.

Al binnen de eerste minuut liet Nijnsel zien te willen winnen door via een afstandsschot de stand op 1-0 te brengen. De aanvallen van Nijnsel kenmerkten zich door snelle combinaties en mooi spel en die van Neca door zuivere afstandsschoten. Neca antwoordde dan ook vrij snel met een afstandsschot en maakte gelijk. De doelpunten wisselden elkaar af, waar Nijnsel steeds een punt voor bleef. Net voor de rust wist Nijnsel twee punten extra te pakken door mooie schoten van Judith van Nieuwenhuizen en Sandra Verhagen. Met 5-3 gingen de teams de rust in.

Nog geen euforie bij Nijnsel. Het harde werken moest doorgezet worden. Neca ging fysieker verdedigen en dat bracht Nijnsel van haar stuk. Ondanks de flinke strijd van Nijnsel kwam de stand op een gelijke 6-6. De speelsters, de coach en het publiek werden steeds fanatieker, Nijnsel moest deze thuiswedstrijd winnen. Met een punt achterstand kreeg Nijnsel een strafworp mee en dat bracht de stand, met nog drie minuten op de klok, op 7-7. Met nog een fitte reservespeelster op de bank, besloot coach Bert haar in te zetten. Dit bleek, 1 minuut voor tijd, de gouden wissel. Kelly van Kessel scoorde de 8-7. Hiermee laat Nijnsel zien thuis te horen in de eerste klasse en neemt de vierde plek in. Doelpunten: Myrna Foolen 4x, Sandra Verhagen 2x, Judith van Nieuwenhuizen en Kelly van Kessel 1x.