De grote zaal wordt als een bruin café omgebouwd.
De grote zaal wordt als een bruin café omgebouwd.

De Loop'r wordt d'n Toeloop tijdens Carnaval

Cultuur

Olland - De leuke woordspeling onderschrijft de creatieve samenwerking tussen café d'n Toel en ontmoetingscentrum De Loop'r. Het café en het gemeenschapshuis hadden al enige tijd plannen om de handen ineen te slaan tijdens Carnaval. Pal voor de onthulling van Prins Maarten d'n Urste werd de knoop doorgehakt. "Het feest wordt zeker niet voor alleen Ollanders. Het krijgt een regionale uitstraling", zegt Michael Toelen ambitieus.

De laatste maanden kregen de ideeën meer en meer gestalte. Sterker nog, Maarten van Hoof dropte het plan vorig jaar al eens bij de eigenaar van café d'n Toel en bij Jannie Brinkman, beheerder van De Loop'r. Nu dit idee omarmd is, gaat de tent van Olland Events op het Dorpsplein niet door. Michael: "Hier scheelt het heel veel werk. Alle faciliteiten in De Loop'r en voor omwonenden is er minder overlast." De grote zaal van De Loop'r zal worden omgebouwd tot een oergezellig en bruin café. De plaatjes die Michael laat zien, tonen een sfeervol beeld. Er is dus werk aan de winkel om de zaal op die manier om te bouwen.
"Wat vooral voor de kapellen fijn is, is dat er een groot podium komt te staan", voegt Jannie toe. "De muzikanten hebben dus de ruimte om op te treden. Daar ontbreekt het in veel cafés vaak aan. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om rustig een hapje te eten in onze ontmoetingsruimte. Even uit het feestgedruis om de maag te vullen. Veel mensen vinden dat fijn."
Voorzitter van De Loop'r, Erik Huijbregts, ziet het samen met het bestuur helemaal zitten. "Dit doet de naam multifunctionele accommodatie eer aan. Natuurlijk moet het nog naam krijgen, maar we hebben daar het volste vertrouwen in." Alle verenigingen en kapellen zijn al aangeschreven om ook Olland te bezoeken. Uiteraard komt ook Prins Maarten met zijn gevolg een kijkje nemen. Voor hem is het een thuiswedstrijd en ook dat zal het carnavalsfeest in De Loop'r een boost geven.
Het programma in het kort; vrijdagavond voor de jeugd met DJ Jerome, zaterdag voor jong en oud (muziek aanvragen bij band Familie de Bruyn), zondag: Henk Dissel, maandag: kinderoptocht, dinsdag: Duo 2foryou en Du-bent, woensdag: groot kasteleinsbal met o.a. John de Bever, Anne v/d Heijden en Pascal Redeker. Daarnaast staat er dagelijks een carnavalsontbijt klaar en staat de middag in het teken van de kinderen.