Archief
Archief

MHC Heren 1 speelt gelijk tegen HOD

Sint-Oedenrode - Heren 1 van MHC speelde zondag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop uit in Valkenswaard tegen HOD.

HOD stond zevende op de ranglijst en had de vorige wedstrijd in de laatste minuut gewonnen nadat ze van een 2-0 achterstand waren teruggekomen. Rooi had dus wat recht te zetten deze zondag. De eerste helft begon van beide kanten aanvallend. Zowel Rooi als HOD kreeg kansen op de openingstreffer. Deze liet lang op zich wachten. Vlak voor rust kreeg Rooi een strafbal. Door een fout van HOD achterin, waarbij de keeper niet de bal maar Mathijs van Roessel te pakken had. Tom van den Akker schoot de bal in het doel.
In de tweede helft werd Rooi meer teruggedrongen op eigen helft. HOD speelde zeer aanvallend en het uitverdedigen van Heren 1 liep niet soepel. HOD was echter wel de eerste ploeg die een gele kaart ontving. Dat betekent een tijdstraf in het hockey van vijf of tien min. Doordat Rooi nu een man meer had, kon het op adem komen en zat het dicht tegen de 0-2 aan. Daarna kwam Rooi echter ook met tien man te staan en ging het spel de andere kant op. HOD wist drie minuten voor tijd de gelijkmaker te forceren. De bal kwam terug van de keeper na een strafcorner waarna een HOD speler het goed afmaakte. Met nog drie minuten op de klok werd het ineens heel spannend. 1 minuut voor tijd wist Rooi nog een strafcorner te forceren maar het mocht niet baten. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag na een zwaarbevochten wedstrijd.