Het prinselijk duo met de dames
Het prinselijk duo met de dames

Een boer en een schilder die samen een geheim delen

Cultuur

Sint-Oedenrode - Maarten van Hoof staat bekend om zijn brede lach. Misschien dat het sommige mensen opgevallen is dat die de laatste maanden alleen maar breder was. Zoveel schik had de Ollander erin dat hij de nieuwe Prins zou worden, zonder dat iemand het wist. Behalve zijn partner Malou Verhoeven dan en Adjudant Berry Markus en zijn vriendin Marianne van Dijk. Samen deelden ze het best bewaarde geheim van Papgat. "Al was het moeilijker om geheim te houden dan onze zwangerschap", merkt de kersverse Prins op.

Iedere aanstaande Prins wordt ergens heen gelokt om de 'vraag der vragen' te stellen. Hoe ben jij er ingetuind Maarten?
"Ik kreeg een telefoontje van Sandra van der Linden. Ze nodigde me uit om in het Van der Valk hotel in Uden te komen spreken over asperges voor een club ondernemers. Samen met Malou ging ik er naar toe." Malou vervolgt: "We hadden niets in de gaten, tot dat Sandra zei dat ik beneden moest wachten. Terwijl Maarten in de lift naar boven stond, viel bij mij het kwartje en toen kreeg ik het warm!" Maarten: "Eenmaal boven zag ik Igo van Roosmalen en Marco Verstappen (Prinselijk duo van afgelopen Carnaval). Dus ik dacht 'die hebben ook een bedrijf'. Pas toen ik ging zitten, kreeg ik het door. 'Hier zit wel heel veel Carnaval' dacht ik toen. Toen ik werd gevraagd kreeg ik direct de kans om met Malou te overleggen. We zaten met een beginnende zwangerschap, dus overleg was wel nodig. Toch besloten we om het te doen!"

Je toverde Berry Markus uit de aspergesoep als Adjudant. Berry, werd jij direct die avond gevraagd?
"Ja, zo gaat dat! Pas om 22.00 uur stonden ze bij ons aan de deur. Marianne deed open." Marianne: "Ik kende die mensen niet eens. Ze vroegen 'weet je wie wij zijn?' 'Nee, moet dat dan?' zei ik. 'Kunnen we even naar binnen komen? Niemand mag ons zien!' Berry stond achter in de tuin met zijn broer Richard, dus die moest ik nog weg lokken." Berry: "Eenmaal binnen vroegen ze 'wil je Adjudant worden?' 'Wat is dit voor bananensplit' riep ik. Het was lente, dus ik had totaal geen sjoege van Carnaval. Uiteindelijk heb ik ja gezegd en ben ik meegereden naar Van der Valk. Ik had al wel verwacht dat het Maarten was, maar toen zijn bus er stond wist ik het zeker."

Toen waren jullie ineens twee kwasten in dezelfde verfpot…
Maarten: "Ja, inderdaad. Een geweldig gevoel. De volgende dag hebben we allebei niet gewerkt haha. Ik heb toen de hele dag bij Berry thuis gezeten. We kregen niets uit onze handen en moesten het er constant over hebben."

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant