Rhode consolideerde de eerste plek

Rhode wint topper tegen Avanti

Sint-Oedenrode - Rhode deed zondag weer goede zaken. Het won de derby tegen Avanti, wat verliespunten betreft de nummer twee, met 0-1 en bovendien verloor Boekel Sport, de nummer twee, ook nog eens verrassend thuis van Stormvogels (3-5).

Rhode begon zondag voortvarend, na de aftrap ging het meteen door, de aanval werd nog afgeslagen, maar slecht weggewerkt en Kyron Brus schoof vervolgens net voorlangs. In de 3e minuut was er een tweede kans voor Teun Latijnhouwers die nog niets opleverde, maar in de 7e minuut was het wel raak. Teun Latijnhouwers passeerde de keeper, maar werd gevloerd en Daan van Dinten mocht de strafschop nemen en liet de doelman kansloos, 0-1. Vervolgens kwamen er ook wat kansen voor Avanti, eerst uit een corner, daarna uit een vrije trap. Rhode had het betere van het spel, was feller en creatiever in de aanval. In de 38e minuut werd er opnieuw gescoord, maar de bal was randje buitenspel en werd afgekeurd. Vlak voor rust waren er nog twee prima kansen om verder uit te lopen, maar de eerste kans strandde voortijdig en de tweede werd te zacht in geschoten.
Na rust waren de eerste kansen weer voor Rhode, in de 46e minuut ging een vrije trap van Daan van Dinten rakelings langs en in de 52e minuut werd een fraaie aanval door Pieter Verbruggen ingeschoten, maar ook wegens buitenspel afgekeurd. Avanti wilde zich echter niet gewonnen geven en zocht met veel inzet de aanval. In de 55e minuut werd uit een fraaie aanval de bovenkant van de lat geraakt. De volgende kans was weer voor Rhode, in de 66e minuut kon een snelle aanval over vier schijven niet verzilverd worden. In de 82e minuut kreeg Avanti nog een uitstekende kans op de gelijkmaker. Van rechts werd de bal voorgegeven van dichtbij mocht de spits van Avanti uithalen, maar hij schoot in de handen van keeper Paul van Heesch. De spanning bleef tot de laatste minuut, maar de Rooise defensie gaf weinig weg. Het bleef 0-1, zeker op basis van de eerste helft een verdiende overwinning.
A.s. zondag de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Tegenstander is DAW uit Schaijk, dat net als Rhode een moeilijke start had.