Geert van Gils scoorde tweemaal

Op valreep gelijkspel voor Boskant

Boskant - Dankzij een rake kopbal van Geert van Gils, luttele minuten voor het einde, eindigde de uitwedstrijd tegen Cito in een 2-2 gelijkspel. Ruim 10 minuten ervoor was Geert ook al verantwoordelijk voor de 2-1. 'Slecht voor het hart', volgens de Boskantse toeschouwers die de wedstrijd hebben bezocht.

Het zou geen gemakkelijke voetbalmiddag worden. Dat was vooraf al wel duidelijk. Tegenstander Cito heeft een technisch goed voetballend team en is vooral in eigen huis een moeilijk te kloppen tegenstander. De harde westenwind, precies over de lengte van het veld, was voor beide teams minimaal één helft een extra "tegenstander", maar ook met de wind in de rug was het hanteren van de lange bal deze zondag een bijna onmogelijke opgave. De oplossing: de bal aan de grond en rondtikken. Precies het spelletje wat de thuisclub het beste ligt!

Met de harde wind in de rug was de thuisclub voor rust de bovenliggende partij. Toch was de eerste mogelijkheid voor Boskant. Na een vloeiende aanval in de 12e minuut kreeg Pieter van de Warenburg een goede kans, maar z'n inzet werd door de Cito verdediging tijdig geblokkeerd. Daarna was het de beurt aan de thuisclub. In de 15e minuut leek de 1-0 in aantocht, maar met een uitstekende tackle wist Rick van der Zanden de bal nog net voor de voeten van Wesley Groenendijk te halen. Cito kreeg het daaropvolgende kwartier minstens drie goede mogelijkheden, maar door goed verdedigen, goed keeperswerk van Tom van der Heijden of simpelweg slecht afwerken bleef de 0-0 op het scorebord. In de 29e minuut kwam Cito op voorsprong . Ook daarna kreeg de thuisclub nog enkele goede kansen, maar vooralsnog wist de Boskant verdediging het doel verder schoon te houden. Boskant kreeg in die periode één goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Na een vlot lopende aanval kwam Pieter oog in oog met Cito doelman Willikin die de inzet van Pieter met z'n benen wist te pareren.

Boskant deed de eerste 20 minuten na rust niet veel met het windvoordeel. Cito speelt technisch verzorgd voetbal en wist, door de bal goed rond te tikken, de bal in de ploeg te houden. In de 61e minuut leverde dat zelfs een 2e doelpunt op. Jordy Hoeks kon aan de linkerkant vrij oprukken waarna hij met een diagonale schuiver ook Tom het nakijken gaf. Toch bleek de wedstrijd daarmee niet gelopen. Boskant kreeg wat meer grip op het spel zodat de Cito verdediging aardig onder druk kwam. In de 72e minuut leverde dat een aardige kans op voor Pieter die z'n inzet zag eindigen op de benen van een van de verdedigers. Vier minuten later was het wel raak. Na een scrimmage voor het Cito doel tekende Geert van Gils voor de aansluitingstreffer: 2-1. In de 80e minuut was Geert opnieuw dicht bij een treffer. Na een goede voorzet van Jim van der Zanden kwam de bal via Pieter voor de voeten van Geert die z'n inzet op de paal zag eindigen. Helaas. Maar dat werd helemaal goedgemaakt toen hij in de 89e minuut de corner van Roy van der Linden bij de 2e paal feilloos binnenkopte en daarmee de 2-2 op het scorebord bracht. Op de valreep een punt voor Boskant!