VV Nijnsel
VV Nijnsel

Nijnsel beslecht burengevecht

Sport

Nijnsel - 'Hoor wie klopt daar kinderen?' 'Dat is Nijnsel 1, dat klopt aan de deur van de subtop.' Maar dan moest er wel eerst worden gewonnen van SBC dat vorig seizoen nog in de tweede klasse bivakkeerde en het verloren terrein zo snel mogelijk wil herwinnen. De derby trok afgelopen zaterdag zoals verwacht veel bekijks. Op de Sonseweg ontstond tussen half zeven en zeven een behoorlijke fietsfile.

Het was voor de staf (niet die van de Sint) behoorlijk puzzelen afgelopen week. Een aantal spelers had last van fysieke malheur, een aantal anderen had de afgelopen week iets te veel geel en rood geslikt en Ruud van der Rijt had verplichtingen bij de Kruikenzeikers die op bezoek moesten bij de FC Doyen.
Maar goed, iedereen die nog een beetje het ene been voor het andere kon zetten was van de partij, de teamgeest is van ongekende hoogte. SBC begon met een stevige herfstbries in de rug en ging meteen op zoek naar de zestien van de gastheren. Keeper Van Zutphen kon dus heel snel warm draaien.
Halverwege de eerste helft kwamen de gasten op voorsprong na een licht getoucheerde bal. Het was de vierde keer op rij dat Nijnsel tegen een achterstand aan keek, al duurde het nu wat langer dan in de voorafgaande wedstrijden. Drie keer wist het team deze achterstand nog om te buigen en dat gaf de, inmiddels behoorlijk nat geregende, burger moed.
Na de licht gearomatiseerde ginseng thee van sommelier Van de Wijdeven kreeg Nijnsel dus het windvoordeel en ging spelen richting kantine dat altijd voor een extra boost zorgt. Net toen SBC begon te geloven in een goed resultaat liet Johan van der Pas een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot los. Enkele verdedigers stonden echter in de 'aanvallende stand', de keeper dacht aan een blok dat niet kwam en de gelijkmaker was een feit. Samen met de regen kwam hij zo maar uit de lucht vallen. Dit gaf de gastheren vleugels en de geelblauwen gingen daarom op zoek naar meer, waarom niet. Een kwartier voor tijd brak op rechts de pijlsnelle Nick Lathouwers door. Eén seconde had hij nodig om te kijken en een, zo bleek snel, zeer wijs besluit te nemen: hij gaf een vlijmscherpe voorzet op Johan van der Pas, die de bal feilloos achter de verbouwereerde doelman knalde. Den Eimert ontplofte! De Son Breugel Combinatie was k.o. en niet meer bij machte de bakens te verzetten. Iets na kwart voor negen blies de uitstekende leidende arbiter Van den Wildenberg voor het einde en waren er opnieuw drie punten te noteren voor de thuisploeg die met reuzenpassen naar de subtop schrijdt.
In de kantine was het inmiddels Hakku & Zaghu geblazen, succesvol powered bij Nynsel 5. Om 00.00 gingen de lampen aan en zowel de tap als de muziek werden het zwijgen opgelegd. Want toen begon de Eerste Zondag van de Advent.

Zondag naar Hapert
Er resten nog twee wedstrijden voor de winterstop. Zondag opnieuw naar De Kempen waar Hapert wacht. Het team hapert tot nu toe, maar een kat in het nauw kan de spreekwoordelijke rare sprongen maken. Een nieuwe uitdaging dus voor Nijnsel dat de riante positie in het linkerrijtje zich goed laat smaken en deze graag wil consolideren.