Archief
Archief

KV Rooi pakt wederom belangrijke punten

Sint-Oedenrode - Zondag 29 november ging KV Rooi de strijd aan tegen Olympia uit Ommel. Voorafgaand aan de wedstrijd wisten de dames van KV Rooi dat ze een zware klus te klaren hadden. De woorden van coach John Nooijen voor de wedstrijd luidde dan ook: 'ga uit van je eigen kwaliteiten en speel met plezier!'

KV Rooi opende de wedstrijd met een afstandschot en zette de score op 1-0. Echter sloeg Olympia direct terug met een korte kans bij de korf. In de eerste 10 minuten was duidelijk zichtbaar dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, de stand werd 3-3. KV Rooi zag mogelijkheden en ging feller de strijd aan, zowel in de aanval als de verdediging. KV Rooi scoorde twee keer achter elkaar, wat de stand op 5-3 bracht. De ploeg domineerde de wedstrijd en wist voor rust een stand van 8-5 op het scorebord te zetten.
De tweede helft kwam KV Rooi sterk uit de kleedkamer en scoorde middels een afstandschot, strafworp en een korte kans. Ze liepen uit tot vier doelpunten verschil (10-6). Olympia liet het er alleen niet bij zitten en knokte zich terug tot 10-8. In de verdediging en de aanval had KV Rooi het tactisch en technisch gezien onder controle waardoor Olympia niet verder bij kon blijven. Dit bracht KV Rooi tot een mooie overwinning van 13-10. Net als vorige week tegen de Horst was KV Rooi wederom de betere ploeg. Volgende week speelt KV Rooi 1 om 10.25 uur tegen Odio in Millingen aan de Rijn.