Archief
Archief

Opnieuw onnodig verlies voor Ollandia

Het lijkt een repeterend verhaal te worden. We benutten de kansen niet of onvoldoende en we krijgen ze veel te gemakkelijk tegen. Zo ook in de wedstrijd tegen SDDL.

Al in de 5e minuut was het Robert Erven die het de verdediger van SDDL erg lastig maakte en het duel om de bal in zijn voordeel besliste. De veroverde bal bezorgde hij keurig via een lob bij broer Stefan. Helaas miste hij voor open doel volledig en schoot de bal naast. Dit was helaas de opmaat voor het vervolg. Goed voetbal was door de harde wind erg moeilijk, maar voor de toeschouwers was het duidelijk dat Ollandia er beter mee om ging dan SDDL. Voetballend en qua kansen was het de bovenliggende partij. Toch wist de thuisploeg ook een aantal keren via snelle uitvallen te komen tot kansrijke pogingen. Voor Ollandia waren het Jos Leenderts en Robert Erven die via afstandsschoten doelpogingen ondernamen.
Helaas ging Carlo Siemons in de 25e minuut in de fout. Ties Klievink van SDDL pakte de bal van de voeten en schoot deze keihard binnen. Tom Wouters was kansloos. Ollandia liet, ondanks deze tegenslag, het hoofd niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar ondanks die goede wil en het harde werken kregen ze weer het deksel op de neus door niet goed op te letten. Een diepe bal vanuit achter maakte dat de spits van SDDL vrij kon doorlopen en de geboden kans keurig afmaakte.
De teleurstelling bij spelers en supporters was groot, want een 2-0 achterstand was helemaal niet nodig. Toch kreeg Ollandia na een paar minuten de juiste spirit weer te pakken en werden er weer kansen gecreëerd. In de 38e minuut wist Stefan Erven er een van te benutten. Het was Rob van de Heijden die Stefan met een mooie steekbal vrij voor de keeper zette en gelukkig wisten ze deze kans wel af te maken. Ook na deze aansluitingstreffer had de uitploeg zeker nog drie doelrijke kansen gehad waarbij die van Ronny Thomassen de grootste. Een prima pass van Rob van der Heijden op Robert Erven, vervolgens draaien, kappen en panklaar leggen voor de inlopende Ronny. Helaas ging zijn schot net over de kruising.
Na de pauze was de wind nog wat harder gaan waaien en zag je het voetbal aan beide zijden zienderogen minder worden. Het was overleven voor beide teams en hopen op de ene goed vallende bal. In de 58e minuut was het SDDL die een levensgrote kans kreeg op een 3-1 voorsprong maar ook die ging verloren. In de aanval daaropvolgend was het wel raak voor Ollandia. Het was Rob van der Heijden die de uitstekend teruggelegde bal van Robert Erven beheerst binnenschoot. Helaas hadden ze drie minuten van dit gelijkspel genoten, want in de 62e minuut was het de laatste man van SDDL die 3-2 maakte. Opnieuw moest Ollandia weer in de achtervolging en kwamen er nog prima kansen voor Stefan en Robert Erven maar was het laatste woord toch aan SDDL. In de 95e minuut via een uitval kwam aan alle illusies van Ollandia een eind. Hij zette 4-2 op het bord en liet Ollandia gefrustreerd huiswaarts keren.