Korfbal
Korfbal

Odisco speelt goede wedstrijd en wint

Olland - Odisco speelde afgelopen zondag tegen de Kangeroe in Veghel. Een wedstrijd die in het verleden vaak tot het einde spannend bleef. Dat zou dit keer niet anders zijn.

Odisco begon sterk aan de wedstrijd en voerde de taken aanvallend en verdedigend goed uit. Doordat de kansen niet meteen benut werden, kon Odisco pas in de 10e minuut op 1-3 komen. Meike Leenderts, Floor van Heeswijk en Lisa Wouters maakten de doelpunten. Hierna bleef Odisco de aanvallen goed organiseren. Helaas vielen de doelpunten niet altijd even gemakkelijk. Zo bleef het verschil klein tot de rust (5-7). Doelpunten van Myrthe van Heereveld (2x), Maré Meijs en Marlon van Heeswijk.
In de rust kregen de dames complimenten over hun spel. Ze moesten op dezelfde manier doorspelen. Dan zouden de kansen en doelpunten blijven komen. Verdedigend moesten de dames iets meer druk zetten, zodat de Kangeroe hun spel moeilijker zou kunnen uitvoeren.
Na rust begon Odisco sterk en maakte via Meike Leenderts 5-8. Vervolgens was Odisco even wat ongelukkig in de afmaak en Kangeroe maakte 7-8. Daarna zorgden Meike Leenderts en Lisa Wouters dat het na 15 minuten in de tweede helft 7-10 werd. Het laatste kwartier bleef Odisco zeer goed georganiseerd spelen, maar het bleef spannend omdat Kangeroe mee kon scoren. Met nog 8 minuten op de klok werd het 9-10, maar Marlon van Heeswijk maakte snel de 9-11. Odisco speelde de wedstrijd beheerst uit en liet zich niet gek maken ondanks een laatste tegendoelpunt. Eindstand 10-11.
Odisco speelde vandaag 60 minuten lang geconcentreerd en fel, waardoor de punten mee gingen naar Olland. Volgende week speelt Odisco thuis tegen NDZW uit Vlijmen.