Archief
Archief

'Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest'

Het wisselend presterende Rooi kan de komende twee wedstrijden nog wat punten behalen om redelijk veilig de winterstop in te gaan. De heenwedstrijd tegen Weert werd nog verloren met 2-0. Wat zou het dit keer worden?

Rooi kwam goed uit de startblokken en wist enkele kansen te creëren. Ook Weert kan een aardig potje hockey spelen en kwam dan ook regelmatig gevaarlijk voor het doel van Rooi. Ondanks dat bleven de goals uit. Loes van der Heijden wist met een prachtige solo door het middenveld de cirkel te bereiken, maar kwam niet tot scoren. Een strafcorner was haar beloning, helaas werd deze niet benut door het team. Deze actie zette wel een stempel op de wedstrijd. MHC Sint-oedenrode was sterker dan Weert. Ondanks de vele kansen bleef het brilstand. De dames bleven geloven in het hockeyspel. De bal ging goed en snel rond en dat zorgde voor mooi combinerend spel. Weert kon er niet veel tegen in brengen dan verdedigen en via een counter probeerden ze toe te slaan. Toch was het Weert dat voor rust met een tip-inn de goal wist te vinden.

Na rust startte Rooi voortvarend en werd Weert onder druk gezet. De achterstand wilde Rooi goed maken en het team van coach Jan en Hugo straalde dat ook uit. De wilskracht werd al snel beloond met de 1-1 door Puck Schepens, die de bal heerlijk intikte na een goede aanval, ingeleid door Iris van de Loo die de bal teruglegde naar Floor Oppers. Zij sloeg in, waarna Puck het net liet vibreren. De keepster van Weert redde in eerste instantie maar kon de gelijkmaker niet voorkomen.

Weert pakte de aanval op en kreeg een strafcorner. De goed uitlopende Karien Thielen voorkwam erger maar raakte licht geblesseerd. Een tweede strafcorner was toch het vervolg. De strafcorners van Weert werden gedurende de wedstrijd steeds gevaarlijker. De wedstrijd was nu helemaal open, met nog steeds goed en snel hockey en twee aan elkaar gewaagde ploegen die een eerste klasse niveau haalde. Vijf minuten voor tijd was het Weert dat uit een tegenaanval vrij voor doel van Rooi kwam en de 1-2 maakte. Een bittere pil voor Rooi. Met nog vier minuten op de klok werd een strafcorner aan Rooi gegeven. Dit werd dan ook de dik verdiende gelijkmaker door Paulien Donkers. De slotfase van de wedstrijd bleef spannend. Toch werden de punten uiteindelijk verdeeld. Het publiek was de uiteindelijke winnaar van deze goed pot. Volgende week moeten de dames uit naar Son.