Korfbal
Korfbal

Odisco groot deel van wedstrijd uiterst effectief

Odisco speelde afgelopen zondag thuis tegen Tovido uit Esch. Deze wedstrijden zijn altijd gelijkwaardig en Odisco moest dus geconcentreerd en effectief gaan spelen om de punten te pakken.

Odisco begon sterk aan de wedstrijd: de verdediging stond goed en aanvallend waren de dames uiterst effectief. Dit resulteerde in een 3-0 voorsprong in drie minuten. Twee keer Meike Leenderts en Marlon van Heeswijk. Hierna bleef Odisco effectief, alleen was zo nu en dan zeer slordig in het spel waardoor veel onnodig balverlies ontstond. Hierdoor liep Odisco niet echt weg en stond er een ruststand van 8-4 op het scorebord. Doelpunten van Michelle van Heereveld, Myrthe van Heereveld, Marlon van Heeswijk, Meike Leenderts en Lisa Wouters.

In de rust werd verteld dat de dames de bal meer het werk moest laten doen en de effectiviteit moest blijven, dan zouden de dames na rust het verschil kunnen maken. Na rust kwam Odisco heel geconcentreerd en gemotiveerd uit de kleedkamer. Dit resulteerde in een voorsprong van 13-4 na negen minuten via Myrthe van Heereveld, twee keer Meike Leenderts en twee keer Lisa Wouters. Hierna werd Odisco onrustig en ongeduldig. De taken werden niet meer uitgevoerd en de effectiviteit zakte ook wat terug, waardoor Tovido terug kon komen naar 13-8. Via Floor van Heeswijk werd het vier minuten voor tijd 14-8. Nu moest Odisco de wedstrijd uit spelen en door goed functioneel spel in de laatste minuten deed Tovido nog wel mee aan de wedstrijd, maar de winst voor Odisco kwam niet meer in gevaar. Eindstand 14-11.
Odisco was een groot deel van de wedstrijd uiterst effectief in de afmaak en pakte daarmee de 2 punten. Odisco speelt volgende week uit tegen de Kangoeroe in Veghel.