Dioscuri
Dioscuri

Koppelwedstrijd Dioscuri

Sport

In de aanloop naar het nieuwe wedstrijdseizoen vond op zaterdag 14 november een oefenwedstrijd in de vorm van een koppelwedstrijd plaats voor alle selectieturnsters van Dioscuri.

Door middel van loting werd in de eerste koppelwedstrijd steeds een turnster uit wedstrijdgroep C aan een turnster uit wedstrijdgroep B gekoppeld en in de tweede koppelwedstrijd een onderbouwturnster uit wedstrijdgroep A aan een bovenbouwturnster uit wedstrijdgroep A. De meiden brachten de nieuw aangeleerde oefeningen in de praktijk en lieten mooie nieuwe elementen zien.

Voor Birgit Maurix uit wedstrijdgroep B en voor de vijf turnsters uit wedstrijdgroep C (Puk Glorius, Jindy v/d Oever, Bente Derks, Lotte v/d Heuvel en Larissa Timp) was dit hun allereerste wedstrijd bij de wedstrijdgroep. Maar wat hebben ze het goed gedaan! De andere meiden uit wedstrijdgroep B hadden weliswaar al enige wedstrijdervaring, maar ook voor hen was het spannend om de nieuwe oefeningen voor het eerst in een wedstrijdsituatie te laten zien. Opvallend waren vooral de vele mooie overslagen op vloer, maar ook ophurken op brug en radslag op balk zaten voor veel meiden voor het eerst in de oefenstof. Andere hoogtepunten waren de pyton van Larissa op brug en de mooie overslag van Lotte over de pegases. Jindy v/d Oever en Evelien den Ouden wisten uiteindelijk overtuigend de koppelwedstrijd te winnen, gevolgd door Bente Derks en Alysha Broeders die de tweede plaats behaalden.

In de tweede wedstrijd kwamen de turnsters van wedstrijdgroep A in actie. Voor Elena Haenen was het een speciale wedstrijd, want ze was die dag jarig. Op vloer schitterden de meiden van de bovenbouw met hun prachtige oefeningen op muziek en lieten de onderbouwturnsters zien veel progressie te hebben geboekt. Zowel Keri Habraken, als Amber Minten en Kaya van der Wijst turnden voor het eerst in een wedstrijd arabier flikflak. Op sprong vielen met name de salto's van Instappers Wiese v/d Eertwegh en Noa der Kinderen in positieve zin op. Sterre v/d Brand liet op balk voor het eerst een twistsalto als afsprong zien. Uiteindelijk eindigde het koppel bestaande uit Amber Minten en Julia van Hoof op de eerste plaats. Amy Pompen en Anneke Verwaard werden tweede.

De trainingen van de afgelopen maanden hebben duidelijk effect gehad. Er zijn nog zeker verbeterpunten, maar daar kan nog aan gewerkt worden. De meiden hebben in ieder geval laten zien klaar te zijn voor het nieuwe wedstrijdseizoen. Mede dankzij Maranda Haenen, die voor het eerst deze wedstrijd mee organiseerde, was het een geslaagde, leerzame en leuke start van het seizoen!