De baan wordt klaargemaakt om een topevenement te organiseren. Een grote tent komt er bij voor het plezier. v.l.n.r.: Jaap van der Rijt (organisatie) en Frank en Nico van den Oever. Zij stellen de grond beschikbaar.
De baan wordt klaargemaakt om een topevenement te organiseren. Een grote tent komt er bij voor het plezier. v.l.n.r.: Jaap van der Rijt (organisatie) en Frank en Nico van den Oever. Zij stellen de grond beschikbaar.

Hét motorspektakel voor regio Meierij

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zondag 22 november is het eindelijk weer zover: Hét motorspektakel van de Meierij waar cross-liefhebbend Rooi en haar omgeving reikhalzend naar uitkijkt: Maïscross Sint-Oedenrode. Na een overweldigende eerste editie aan de Vlagheide, zal het evenement dit keer plaatsvinden aan de kruising van de Weievenseweg en de Jekschotseweg in Sint- Oedenrode. Op het land van Frank en Nico van den Oever.

Maiscross 'nieuwe stijl' deed vorig jaar in Sint-Oedenrode haar intrede met een Holeshot-award en een ware Pitspoes voor het aftellen naar de start. Ook dit jaar is er in de voorbereidingen van alles aan gedaan om de rijders en het publiek optimaal te vermaken. De dame heeft haar pakje weer uit de kast gehaald, de bekers zijn opgepoetst en er ligt weer een spectaculair parcours klaar. Maar er is meer dit jaar. "We zijn sinds kort naast een leuke vriendengroep uit de omgeving Sint-Oedenrode en Veghel ook een vereniging in oprichting. We proberen aan de ene kant te vernieuwen en aan de andere kant het echte maiscross-gevoel te behouden. Zo kan dit jaar digitaal ingeschreven én betaald worden voor onze cross, zal er tijdens het evenement uitsluitend met munten afgerekend worden en komt er een promotieteam waarmee we onszelf nog beter mee op de kaart kunnen zetten. Ook hebben we de gezamenlijke website maiscross.nl opgezet. We merken om ons heen dat de leeftijden binnen de motor- en crossclubs oplopen en dat de behoefte naar het organiseren van evenementen en de vernieuwing die daarbij hoort afneemt. Tegelijkertijd zien we dat er, mede dankzij de internationale prestaties van de Nederlandse top, onder de jongere generaties enorm veel belangstelling is voor de motorcross. De vernieuwing binnen evenementen en het nieuwe elan wat de jeugd meebrengt is dan ook cruciaal voor de sport. Daarnaast is het natuurlijk geweldig om met zo veel jonge en enthousiaste mensen zo'n mooi evenement op te mogen zetten", aldus de organisatie.