Volkel verloor voor de eerste keer.

Koploper Rhode wint van concurrent Volkel

Sint-Oedenrode - In een aantrekkelijke en goede wedstrijd trok Rhode uiteindelijk aan het langste eind en won verdiend met 2-1. Rhode trakteerde hiermee Volkel op de eerste nederlaag in dit seizoen en Rhode behield de ongeslagen status thuis, al vanaf september 2014.

De eerste helft werd gespeeld onder barre omstandigheden en liet twee ploegen zien die voor de winst wilden gaan. Er werd van beide kanten goed gevoetbald en veel strijd geleverd. De eerste serieuze kans was voor Volkel en was meteen raak. Stijn van Cuijk scoorde in de vijftiende minuut fraai in de bovenhoek. De wedstrijd bleef een aantrekkelijk schouwspel en in de eenentwintigste minuut scoorde Daan van Dinten de gelijkmaker via een vrije trap, eveneens een treffer om in te lijsten. In de vijfentwintigste minuut werd een doelpunt van Volkel wegens buitenspel afgekeurd. In deze fase van de wedstrijd ging meer dreiging uit van Volkel. De kans op voorsprong van Volkel kwam in de drieëndertigste minuut. Het was opnieuw de gevaarlijke Stijn van Cuijk die alleen op de Rhode- keeper Paul van Heesch afging, maar hij miste deze grote kans. Op het einde van de eerste helft had Rhode een licht overwicht. In de veertigste minuut een kans voor Pieter Verbruggen die de keeper nog wist te pareren. In de tweeënveertigste minuut kopte Kyron Brus Rhode op voorsprong. Een goede voorzet van Daan van Dinten werd knap binnen gekopt.

De tweede helft was eveneens een enerverende partij voetbal waarin beide ploegen de aanval zochten. Rhode deed zich tekort door goede kansen niet te benutten, terwijl ook Volkel wel goed bleef voetballen. De Rhode-verdediging stond als een huis en gaf nauwelijks kansen weg. Eenmaal moest Paul van Heesch zijn kwaliteiten tonen bij een afstandsschot. Met een fraaie redding wist hij een Volkelse treffer te voorkomen. Rhode daarentegen creëerde goede scoringsmogelijkheden via Kyron Brus, kopbal uit een corner ging net langs –een scoringskans voor Teun Latijnhouwers uit een scrimmage werd geblokt – een schot van Jan Simons werd gestopt door de keeper – een vrije trap van Daan van Dinten werd fraai gered door de keeper. In het spannend slot werd niet meer gescoord en zodoende bleven de punten op de Neul. Door deze overwinning en het gelijkspel van de concurrenten is Rhode nu alleen koploper in de derde klasse D.

Aanstaande zondag is Rhode vrij. Dinsdag 24 november speelt Rhode een vriendschappelijke wedstrijd om 20.00 uur in Mierlo, tegen Mifano. Op zondag 29 november speelt Rhode een uitwedstrijd tegen het Schijndelse Avanti'31, een geduchte concurrent voor de bovenste plaats.