Archief
Archief

Wederom puntenverlies voor Rooise dames

Sint-Oedenrode - Naast het feit dat Sinterklaas zondag Sint-Oedenrode zou bezoeken, werd op de Bremhorst om belangrijke punten gespeeld. Het seizoen voor de hockeydames uit Sint-Oedenrode gaat met ups en downs. Elk punt is voor de Rooise dames van belang. Er zou dan ook tegen Helmond geknald moeten worden.

De wedstrijd van vorige week tegen de buren uit Schijndel werd gepakt met goed spel. De dames waren voornemens om weer een goede pot neer te zetten tegen Helmond. Helmond is een oude bekende en speelt dit jaar mee in de bovenste regionen. Het zou dan ook weleens vuurwerk kunnen worden.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd was er dan ook geen vuiltje aan de lucht via goed samenspel werden kansen gecreëerd aan Rooise zijde. Helaas mocht het niet baten, want Helmond kreeg een corner en wist daaruit de voorsprong te pakken. Na deze tegenslag leek het of MHC het niet meer kon organiseren. Uiteindelijk keken zij tijdens de rust tegen een 0-2 achterstand aan. Er was gelukkig nog een tweede helft waar nog drie doelpunten gescoord zouden kunnen worden om de wedstrijd alsnog te winnen. De Rooise dames gingen dan ook vol goede moed weer het veld op. Toch waren het de meiden uit Helmond die brutaler waren. Hierdoor kon MHC het verschil niet maken en kreeg het nog een tegendoelpunt om de oren. Het werd 0-3, dit was tevens de eindstand. Volgende week staat Weert te wachten. Daar hebben de Rooise dames nog een appeltje mee te schillen, want de eerste ontmoeting van dit seizoen werd er in Weert verloren door MHC.