v.l.n.r.: Betsie der Kinderen, Maria en Bert Foolen.
v.l.n.r.: Betsie der Kinderen, Maria en Bert Foolen.

Heikneuters eren leden

Cultuur

Nijnsel - Op de pagina hiernaast kunt u lezen over het 55-jarig bestaan van de Nijnselse carnavalsvereniging de Heikneuters. Afgelopen zaterdag werd het groots gevierd in de Beckart. Het was een bijzondere dag, want niet alleen werd de nieuwe 'kiel' gepresenteerd, ook de jubileumkrant werd getoond en enkele leden werden geëerd.

De nieuwe kiel kan eigenlijk geen kiel meer genoemd worden. Het is veel meer dan dat. Bijna koninklijk, want een gemiddelde lakei van welk koningshuis dan ook zou het niet misstaan. Geen toeval, want de pakken zijn door een Brabants bedrijf vervaardigd die ook de mantel van Koning Willem-Alexander hebben gemaakt en tevens hofleverancier zijn van het Belgisch Koningshuis.

In het zonnetje
Een club die 55 jaar bestaat heeft vast wel leden die net zo lang lid zijn. Dat is bij de Heikneuters ook het geval. Bert Foolen en zijn vrouw Maria evenals Betsie der Kinderen, weduwe van Jan der Kinderen (één van de oprichters), zijn vanaf het levenslid betrokken. Daarom werden ze afgelopen zaterdag door burgemeester Maas in het zonnetje gezet. Bert en Betsie kregen een mooi speldje voor op het nieuwe kostuum. Maria werd heel blij gemaakt met een kettinkje wat ze al lang geleden verloor. Het grootste cadeau voor hen is dat het met de club goed gaat, want als het met de club goed gaat, gaat het ook met Bert, Maria en Betsie goed.

Heikneuter van het Jaar
Tijdens het officiële gedeelte moest nog meer gebeuren. Wie zou de Heikneuter van het Jaar worden? Er gingen al geruchten, of die nu waar waren of niet, niemand minder dan duizendpoot Esther van der Heijden kreeg de eretitel. De jongedame uit Nijnsel zet zich vele uren per week in voor de Heikneuters, op allerlei gebieden. Ze verdient het predicaat dan ook dubbel en dwars.

Esther van der Heijden