Foto: KB Fotografie
Foto: KB Fotografie

Scoutinggroep Rooi geeft adviezen voor bedrijven

Zakelijk

Organisaties moeten vooruit, innoveren. Voor het oplossen van strategische vraagstukken bij organisaties maakt Frans van Rooij in zijn bedrijf Performance Consulting ook gebruik van adviezen van 10 – 13 jarigen. Van Rooij begon er mee als experiment, maar is zo enthousiast dat hij nu als onderdeel van het jaarprogramma van Scouting Rooi twee bijeenkomsten per jaar organiseert.

Afgelopen zaterdag was het zover. Onder begeleiding van de staf kwamen zo'n twintigtal scouts voor de eerste bijeenkomst naar Neovito: een nieuw initiatief van familie van Kaathoven op de Eversestraat in Sint Oedenrode. In zijn welkomstwoordje als gastheer gaf Rob aan dat deze plek een soort kraamkamer is waar al meer dan 50 jaar nieuwe dingen zijn geboren. Dus bij uitstek een mooie plek voor deze bijeenkomst.

Frans van Rooij ging daarna aan de slag met de groep 10 -11 jarigen en Ankie Swakhoven ging als collega van Frans aan de slag met de groep 12 – 13 jarigen. Aan elke groep werden dezelfde vragen voorgelegd waarna de kinderen hun eigen meningen en adviezen konden opschrijven. Hierin waren zij zéér productief. Op vragen zoals 'wat moeten volwassenen veranderen' en 'wat moet je doen om goed samen te werken' kwamen allerlei antwoorden. Opvallend was dat deze kinderen bijzonder omgevingssensitief zijn, sociaal en begaan met de medemens. In deze tijd van de deeleconomie hebben zij aandacht voor het milieu en benaderen zij onderwerpen vanuit verschillende perspectieven: zij zien de samenhang. Voor de gezondheidszorg hebben zij ook diverse adviezen aangereikt waardoor iedereen sneller en fijner geholpen zou kunnen worden.

Hun frisse kijk op de vraagstukken wordt nu verder uitgewerkt waarna de club van Frans die gaat voorleggen aan verschillende organisaties.