Vorig jaar regende het pijpenstelen tijdens de intocht.
Vorig jaar regende het pijpenstelen tijdens de intocht.

Sint en Pieten hebben vertraging

Algemeen

Sint-Oedenrode - De boot van Sinterklaas is nu op weg naar Nederland. Zondag komt de Goedheiligman aan in Sint-Oedenrode. Tenminste, dat is de bedoeling. Toch was DeMooiRooiKrant een beetje ongerust. Je weet natuurlijk nooit wat er allemaal onderweg kan gebeuren! Daarom legde onze redactie contact met radio-Piet op een schommelende boot. Helemaal ongegrond was ons voorgevoel niet, maar hij stelde ons gerust.

Is de reis vanuit Spanje goed gegaan?
"Het was weer een hele tocht dit jaar! Er was een aantal Pieten die wat cadeautjes waren vergeten. Dus we moesten snel terug naar Spanje! We zijn nu onderweg en al bijna in Nederland. Dus het moet vast en zeker lukken om zondag een bezoek te brengen aan Sint-Oedenrode. Als de Wegwijspiet zijn kompas niet meer verkeerd afleest tenminste! Als het goed is maakt hij die fout niet nog een keer, dus dat komt vast en zeker goed."

Hebben jullie veel avonturen beleefd onderweg?
"Ja, zoals we vertelden waren we dus een aantal cadeautjes vergeten, maar Sinterklaas mocht hier natuurlijk niets van weten! We hadden dus een smoesje bedacht. We vertelden hem dat we een proefritje wilden maken met de stoomboot, om te kijken of alles het wel deed. Dat vond Sinterklaas natuurlijk een heel goed idee van ons! Dus dat hadden we mooi opgelost. Toen we ongeveer halverwege onze tocht waren, kwamen we er achter dat de Wegwijspiet het kompas op z'n kop hield. Dat was helemaal niet handig en een kompas is ook helemaal niet meer van deze tijd natuurlijk! Daarom heeft Sinterklaas hem alvast een TomTom gegeven, zodat hij zeker via de juiste en snelste weg naar Rooi kon varen."

Zijn de kinderen in Sint-Oedenrode afgelopen jaar lief geweest?
"Nou, dat staat natuurlijk allemaal in het grote boek van Sinterklaas en dat hebben wij nog niet gezien. Wij zijn wel altijd wel een beetje nieuwsgierig, dus we hebben hier en daar wat opgevangen van de dingen die Sinterklaas in zijn boek heeft geschreven. Daar stond in dat alle kinderen van Sint-Oedenrode weer lief zijn geweest. Er was soms wel wat kattenkwaad hier en daar, maar dat hoort er bij. Dat weet Sinterklaas natuurlijk ook."

Wat is er zo leuk aan Sint-Oedenrode?
"Dat is natuurlijk een heel makkelijke vraag. Alle lieve kinderen natuurlijk! Wij vinden het ook super leuk als al deze lieve kinderen op ons staan te wachten bij de Dommel aanstaande zondag."

Verwachten jullie veel mensen aanstaande zondag?
"We hopen natuurlijk dat alle kinderen van Sint-Oedenrode komen kijken. Dat zijn er stiekem best wel veel, dus het zou wel eens erg druk kunnen worden. Kom daarom op tijd om een mooi plaatsje langs de route uit te zoeken, of kom alvast naar het Kerkplein. Wij hebben gehoord dat daar ook al van alles te doen is voor de kinderen voordat Sinterklaas aankomt; dansen, spelletjes spelen en zelfs pannenkoeken eten!"

Zondag 15 november rond 13.00 uur komt Sinterklaas per boot aan bij de Philippusstraat. Vanuit hier loopt hij richting het Kerkplein, wat tevens het einde is van de route. Om 14.00 uur begint ook het programma op het Kerkplein waar de kinderen o.a. kunnen dansen. Om goed voorbereid te zijn kan je het dansje alvast oefenen. Deze vind je op onze facebookpaginas: www.facebook.nl/sintrooi.