Wie volgt dit duo op?
Wie volgt dit duo op?

Cultuur

Tip 11. In het dorp hebben ze een goed beeld van 'm

Afgelopen jaren is er regelmatig gezinspeeld op het feit dat een Prinses de scepter over Papgat zou gaan zwaaien. Met deze tip kunnen wij er van uit gaan dat wij ook dit jaar, op het Elf Elf bal weer een Prins mogen gaan begroeten.

Bijna alle voorgaande tips hadden betrekking op beide heren en bij tip 11 wordt plotseling gekozen om een tip weg te geven die alleen maar betrekking heeft op de nieuwe Prins. Het is nu fijn om te lezen dat ze in het dorp toch een goed beeld van hem hebben. Tip 10 was duidelijk minder positief er werd van de heren verteld dat ze niet populair zouden zijn.

Van wie in het dorp kun je nu zeggen dat je een goed beeld hebt? De leverancier van ons Internetsignaal geeft tegenwoordig ook een goed tv-beeld. Maar ook diverse horeca-ondernemers zijn heel het jaar goed in beeld. Als ik deze tip letterlijk neem dan zou ik mogen aannemen dat er ergens in Rooi een billboard moet hangen met daarop de foto van de nieuwe Prins. Misschien wordt hij wel afgebeeld op het behang in een van de openbare gebouwen in Rooi. Of is de nieuwe Prins een beeldend kunstenaar en staat een van zijn ontwerpen in ons dorp. Natuurlijk kan het ook zo maar zijn dat met het woordje 'dorp' in tip 11 bewust richting een van onze kerkdorpen wordt geschreven. Als tip 11 over het centrum gaat zou je niet spreken over het dorp maar over het centrum. Prins Igo woont in Boskant en de kans dat de Prins twee jaar achter elkaar uit het zelfde kerkdorp komt lijkt mij erg klein. Dit zou inhouden dat we de Prins misschien moeten gaan zoeken in Olland of Nijnsel? In het kerkdorp hebben ze al een goed beeld van hem en nu wil hij graag dat heel Papgat hem leert kennen. Het wordt nu tijd om even kort terug te kijken naar de tips van afgelopen weken. Zet alles nog eens goed op een rijtje en probeer met open vizier te jagen. De onderste steen moet boven komen en tunnelvisie moet doorbroken worden.

Tip 6: Al het goede komt uit het zuiden. Tip 7: Ze zijn regelmatig aan de race. Tip 8: Waar een wil is, is een weg. Tip 9: Ze weten inmiddels allebei de onderste steen boven te krijgen. Tip 10: Ze zijn niet zó populair. Dit was dan alweer de laatste tip van dit jaar, ik hoop dat mijn verhaaltjes een bijdrage hebben geleverd aan het spel 'de Jacht op de Prins'. Ik hoop komende zaterdagavond op het Elf-Elf bal weer heel veel carnavalsvierders te kunnen begroeten en samen met alle jagers te kunnen proosten op de nieuwe Prins en Heer Adjudant van Papgat.

Je kunt je oplossing mailen naar de voorzitter van de Prinskeuzecommissie: Sandra van der Linden, lindensa@zonnet.nl En ben jij de eerste die het koppel goed heeft geraden, dan word je persoonlijk door de nieuwe Prins en Heer Adjudant gefeliciteerd en krijgt je een overheerlijke fles Papgatwijn en natuurlijk de eeuwige roem.